Lees verder

Bibliotheek Achterhoekse Poort heeft een veelzijdig aanbod. Op mediagebied zijn er boeken, tijdschriften, dvd’s, luisterboeken en e-boeken. Naast de media bieden we ook gevarieerde activiteiten aan waaronder workshops, cursussen en lezingen. Voor uzelf, voor u als ouder, voor u als grootouder.

Voor de doelgroep 0 ‚Äď 6 jarigen zijn er continue activiteiten zoals Boekenpret, maar ook leesbevorderingsactiviteiten die gedurende een bepaalde periode van het jaar centraal staan, zoals de Nationale Voorleesdagen of de Kinderboekenweek.

De jeugd kan alle informatie over lezen en speciale leesactiviteiten vinden om te ontdekken hoe leuk lezen is of kan worden. Je vindt er ook actuele informatie over mediawijsheid zodat jij op een leuke en veilige manier gebruik kunt maken van alle nieuwe media.

Jongeren kunnen ontdekken dat de bibliotheek veel meer is dan alleen een plek waar je boeken kunt lenen. Er worden ook activiteiten georganiseerd voor jou en je leeftijdsgenoten. De bibliotheek komt ook steeds vaker op school en is inmiddels ook een plek waar je een maatschappelijke stage kunt uitvoeren.

De Bibliotheek Achterhoekse Poort kent 6 vestigingen: Aalten, Dinxperlo, Gendringen, Terborg, Ulft, Varsseveld.