Lees verder

Missie en visie

Missie

Bibliotheek aan den IJssel stimuleert en ondersteunt de persoonlijke ontwikkeling van de inwoners van Capelle en Krimpen aan den IJssel. Door in te zetten op leesbevordering, leven lang leren en digitaal meedoen.

Visie

Onze bibliotheek zet in op de fysieke en digitale bevordering van lezen en leren zodat mensen zich kunnen ontwikkelen tot zelfredzame burgers. Aan de basis hiervan liggen de beheersing van taal, lezen en digitale vaardigheden. Daar bovenop komen de kennis en vaardigheden die burgers nodig hebben om de voor hen relevante ontwikkelingen bij te kunnen houden. Bibliotheken zijn bij uitstek geschikt om burgers hierbij te stimuleren en te ondersteunen. Daar waar nodig doen wij dat dicht bij onze klanten, daar waar het kan met selfservice en digitale diensten. Altijd uitnodigend en professioneel, de samenwerking zoekend, effici√ęnt en resultaatgericht.

Waarden en focus

Toegankelijkheid en klantgerichtheid vinden wij belangrijk. Ondernemerschap, professionaliteit en samenwerking landelijk, regionaal maar zeker lokaal, noodzaak. Met andere woorden: verbindend. Wij geloven in een bibliotheek voor én door de samenleving. Wij geven absolute prioriteit aan het helpen van de jeugd en kwetsbare volwassenen bij het aanleren en verbeteren van de basisvaardigheden taal, lezen en digitaal.