Lees verder

Biblionet Groningen

Biblionet Groningen is de overkoepelende organisatie achter 38 bibliotheken in de provincie Groningen. We dagen de inwoners van onze provincie uit om zichzelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten, ge√Įnspireerd te raken en mee te doen in de samenleving. Dit doen we in opdracht van de provincie Groningen en 11 Groningse gemeenten. In onze missie en visie geven we aan hoe we dit doen.

Wie we zijn

Onze organisatie bestaat uit 38 bibliotheekvestigingen, meer dan 140 Bibliotheken op school en een kantoor in de stad Groningen waar de bedrijfsvoering is gehuisvest. Met zo’n 160 medewerkers en meer dan 925 vrijwilligers werken wij aan professionele, innovatieve en klantgerichte dienstverlening. Dit doen we voor onze bibliotheekleden én voor alle inwoners van de provincie Groningen. We werken hierin samen met vele (lokale) partnerorganisaties.

Wat we doen

Bij Biblionet Groningen werken we aan de bibliotheek van de toekomst. We vinden het belangrijk om aan te sluiten bij lokale initiatieven. Ons doel is dat de bibliotheek een platform is waar iedereen gebruik van kan maken om nieuwsgierig te blijven. Ook zorgen wij ervoor dat prentenboeken, romans en thrillers op de juiste plek terecht komen. Onze wagens rijden elke dag door de provincie langs alle bibliotheken, dit doen we ook voor de stadsbibliotheken van het Forum Groningen.

We zijn een Provinciale Ondersteuningsinstelling (POI). Dat betekent dat we onderdeel zijn van de structurele, culturele infrastructuur in de provincie Groningen. We zetten ons in voor de innovatie van de bibliotheek die zich ontwikkelt naar een brede, maatschappelijke bibliotheek.