Ons ledenvoordeel

Zelfroosteren Het Rooster

Lees verder

De maatschappij is in beweging en als bibliotheek beweeg je mee. Dat betekent: andere taken, anders werken, en soms ook: andere mensen. Vrijwilligers die het team van medewerkers versterken bijvoorbeeld. Vrijwilligerswerk bij bibliotheken is enorm belangrijk en waardevol.

Ook je vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in. In de publieksservice, achter de schermen, bij allerlei extra activiteiten. En dat moet allemaal gepland worden.

Wanneer interessant?

Misschien herken je wel dat het maken van het rooster soms veel gedoe is. Dat je heel lang bezig bent met puzzelen om alles kloppend te krijgen. En dat als het klopt, er weer een wijziging komt.
Zou het niet mooi zijn als het rooster vanzelf gemaakt wordt. Dat je medewerkers en vrijwilligers zichzelf aanmelden voor een dienst. Dat je een melding krijgt: ik kan volgende week niet, en ik heb zelf al vervanging geregeld. Het Rooster is naar wens in te stellen zodat het altijd past bij je mensen en manier van werken.

Jouw voordeel

Via de VOB krijgen bibliotheekorganisaties, bovenop het speciale non-profit aanbod ook een gratis kennissessie op locatie. Een kennissessie duurt een dagdeel (3 uur). Het tarief voor een dagdeel is normaal €297 (ex btw).

Een sessie is op maat en vullen we in overleg in. Het gaat over bijvoorbeeld:

  • Inrichten van het rooster: de technische puzzel en optimalisatie daarvan
  • Praktische vaardigheden bij het roosteren
  • Het roosterbeleid: welke afspraken maak je (en hoe reageer je als zo’n afspraak niet lukt)
  • Communicatie met medewerkers
  • Welke stuurinformatie heb je nodig, en wat kan je uit Het Rooster halen