Ga door naar hoofdcontent
InformatieOverstappen zorgverzekering

Overstappen zorgverzekering

Verander van zorgverzekering en maak gebruik van de zorgcollectiviteiten van de VOB! Hoe doe je dat? Zit je nog wel bij de juiste verzekeraar en met de juiste polis?

Tot wanneer kun je veranderen van zorgverzekering?

De premies voor het aankomende jaar zijn bekend gemaakt. Het is aan te bevelen om kritisch te blijven kijken naar je zorgverzekering. Zit je nog wel bij de juiste verzekeraar en met de juiste polis?

Je hebt tot 31 december om over te stappen van zorgverzekeraar voor het aankomende jaar. Een nieuwe zorgverzekering afsluiten kan dan nog uiterlijk tot 31 januari van het nieuwe jaar, maar alleen wanneer je (zelf) de oude verzekering vóór 31 december hebt opgezegd. Indien je vóór 31 december een nieuwe verzekering afsluit, neemt de nieuwe verzekeraar de opzegging van de oude zorgverzekering voor zijn rekening.

Overstappen

Statistisch gezien stapt tussen de 5% en 10% over naar een andere verzekeraar. Net als voorgaande jaren blijven de meeste mensen dus waar ze zitten. Maar is dat verstandig? Vaak hebben mensen – zonder dat ze het zelf weten – een te dure zorgverzekering. De belangrijkste reden is dat ze geen gebruikmaken van de collectieve voordelen en aanvullende dekkingen hebben die ze helemaal niet nodig hebben.

Ons advies is om het in ieder geval eens goed te bekijken om zo dekking af te stemmen aan de hand van je eigen behoefte.

Door gebruik te maken van de zorgcollectiviteiten van de VOB en vervolgens de dekking van jouw zorgpolis goed af te stemmen op de behoefte, kan het zo maar zijn dat je premie bespaart.

Welke stappen kun je nemen?

  • Welke dekking is behoefte aan? Alleen een basisverzekering of ook aanvullend?
  • Maak je de keuze voor het standaard (wettelijke verplichte) of een verhoogd eigen risico?
  • Welke type polis, natura of vrije keuze is voor jou voldoende?
  • Wil je ook aanvullend? Welke dekking(en) ga je dan kiezen?
  • Maak gebruik van de zorgcollectieven VGZ of Zilveren Kruis Achmea

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met:

Naam: Toon Kets
Telefoon: 030 30 70 300
Email: Vereniging@debibliotheken.nl

Afbeelding Toon-Kets_600x600