Ledenvoordeel

Ledenvoordeel bedrijfsvoering

Lees verder

In de VOB bundelen wij onze krachten zodat we samen kunnen zorgen voor een efficiënte bedrijfsvoering van openbare bibliotheken en POI's, goed werkgeverschap en kostenbesparende maatregelen.

Op deze pagina vind je ons overzicht van overeenkomsten die voordeliger aangeboden worden aan onze leden.

Ledenvoordeel

Aanbod

Je voordeel

Aanbieder

Bestuurdersaansprakelijkheid

Als lid van de VOB maak je kosteloos gebruik van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die wij voor al onze leden hebben afgesloten.

Ecclesia

Bedrijfsaansprakelijkheid

Als lid van de VOB maak je kosteloos gebruik van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die wij voor al onze leden hebben afgesloten.

Ecclesia

Bedrijfshulpverlening

Incompany cursussen met korting tot 25%, open cursussen met kortingen tot 30% en adviesdiensten met kortingen tot 10%.

BHV.nl

Bestuurlijke procedures

12,5% korting op het uurtarief.

Stadhouders Advocaten

WOZ en OZB

Fee van 30% van de gerealiseerde vermindering in plaats van de normale minimaal 35% fee. En als het niet lukt, betaalt je niets.

Drevast Bouw en Waarderingen

Collectieve zorgverzekeringen

10% tot 12,5% op de aanvullende verzekeringen.

VGZ en Zilveren Kruis

Arbodienstverlening

Gratis inschrijven. Pas bij een melding worden er kosten in rekening gebracht, voor een gemaximeerd aantal uren en tegen een gereduceerd tarief.

ArboNed

Cultuurmanagement

Op alle opleidingen met open inschrijving 15% korting.

Academie voor Cultuurmanagement

Ondersteuning maatschappelijke organisaties

 

de Nestorkring

Telefonie en glasvezel

20% op vaste telefoonkosten. Een gratis QuickScan door ACG Adviezen om direct te zien hoeveel je kunt besparen.

ACG Adviezen

Printen en scannen

Op basis van no cure / no pay en bij vervolg een gereduceerd tarief.

PrintScan

Energie

Advies op het gebied van verduurzaming en scherpe (groene) energietarieven.

EnergieLive

Leesportefeuille

Gereduceerde tarieven voor tijdschriftpakketten, en andere voordelen.

De Leestafel

Muziekrechten

Deelnemers aan de collectieve regeling ontvangen een korting op de factuur van Buma, de administratie verloopt via de VOB.

Buma/Stemra

Software

Bibliotheken kunnen bij Techsoup producten van o.a. Adobe, Cisco, Microsoft, Symantec en Google verkrijgen voor een donatie (een kleine bijdrage voor de administratiekosten) of met hoge korting. De administratiekosten bedragen gemiddeld 5% van de lijstprijs van de producten.

TechSoup

Lean management

10% korting op Lean Management verbeter trajecten en 15% korting op Lean Management trainingen en simulaties.

Emerald Business Improvement

Zelfroosteren

 

Het Rooster en MATT


Film vertoning

Als lid van de VOB krijg je korting op het vertonen van films op basis van het aantal locatiesFilmService
HuisvestingEen aantal bibliotheken zal de komende tijd, ook als gevolg van SPUK investeringen, te maken krijgen met niet alledaagse huisvestingsvraagstukken. VOB-leden kunnen met minimaal 5% korting gebruik maken van de brede expertise van Marts op het terrein van huisvesting.Marts

Bedrijfsaansprakelijkheid

Kennis en ervaring met de bibliotheekbranche. Advies over jullie verzekeringsportefeuille, specialistisch dekking en schadeafhandeling.


Bestuurdersaansprakelijkheid

Kennis en ervaring met de bibliotheekbranche. Advies over jullie verzekeringsportefeuille, specialistisch dekking en schadeafhandeling.


Bedrijfshulpverlening

Een complete en kwalitatief hoogstaand aanbod van advies & opleiding op gebied van calamiteitenprocedures, juist ook voor gebouwen met veel bezoekers.


Bestuurlijke procedures

Advocaten met veel ervaring in de non-profit en cultuursector met specifieke bibliotheekkennis. Advies en procesbijstand op het gebied van het sociale zekerheden, subsidie-, arbeids-, ondernemings- en vastgoedrecht.


OZB bepaling

Onderzoek op basis van no cure no pay of jullie kunnen besparen op de OZB belasting. Als het lukt om de aanslag te verminderen, betaalt de gemeente het te veel betaalde bedrag aan belasting aan jullie bibliotheekorganisatie terug.


Cultuurmanagement

Voor een bijdrage aan een sterke culturele sector middels opleidingen en evenementen rond leiderschap, ondernemerschap & hospitality.


Ondersteuning maatschappelijke organisaties

De Nestorkring draagt bij aan het optimaal functioneren van maatschappelijke organisaties. Een onafhankelijke deskundige nestor kan helpen.


Zorgverzekeringen

Onze collectieve zorgverzekeringen bij Zilveren Kruis Achmea en VGZ zijn er voor medewerkers, vrijwilligers én gezinsleden. Een mooie aanvullig op de arbeidsvoorwaarden.


Arbodienstverlening

5% korting op alle verzuimabonnementen, re-integratie- en preventie-activiteiten. Gratis inschrijven bij het Meldpunt ongewenst gedrag. Pas bij een melding worden kosten in rekening gebracht.


Zelfroosteren

Een toenemend aantal bibliotheken maakt daarom gebruik van zelfroosteren. De roosterprogramma’s van Het Rooster en van MATT voorzien hierin en worden veel door bibliotheken gebruikt.


Telefonie en glasvezel

ACG adviezen biedt u een besparing op uw vaste telefoniekosten aan in de vorm van Ziggo Zakelijk, via het KPN netwerk. In de praktijk merkt u alleen aan de facturen dat er iets wijzigt.


Kopiëren en printen

PrintScan helpt u om te besparen op uw kopieer- en printkosten.


Energie

EnergieLive is gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van bedrijven bij de inkoop van energie. Speciaal voor culturele instellingen heeft EnergieLive Het Cultuurcollectief opgezet.


Leesportefeuille

De Leestafel maakt deel uit van de DLT Media Groep en is marktleider in het leveren van tijdschriften aan bedrijven en instellingen.


Auteursrechten muziek

Buma/Stemra behartigt de belangen van componisten, tekstdichters en muziekuitgevers in Nederland. Buma verleent namens aangesloten leden toestemming voor het gebruik van hun creaties door het afsluiten van een overeenkomst met gebruikers van muziek.


Software

Techsoup helpt non-profit organisaties met de meest up to date technologie, door gratis of tegen een lage prijs toegang te geven tot producten en diensten.


Efficiënter werken

Emerald Business Improvement helpt je organisatie met het efficiënter maken van bedrijfsprocessen en zorgt voor een betere continuïteit met lean management.


Filmvertoning

Met een licentie van FilmService kan de toestemming voor vertoning snel en makkelijk geregeld worden. Leden van de VOB ontvangen korting op basis van het aantal locaties.