Ga door naar hoofdcontent
InformatieJaarurensystematiek (JUS)

Jaarurensystematiek (JUS)

Met ingang van 1 januari 2022 is in de branche openbare bibliotheken een jaarurensystematiek (JUS) van toepassing. Hoe die JUS er uit ziet, is te lezen in hoofdstuk 7 van de cao openbare bibliotheken 2023-2024. Met instemming van de or of pvt kan een werkgever een andere werktijdenregeling afspreken.

Er is een handleiding Jaarurensystematiek (JUS) beschikbaar met daarin een toelichting op de JUS, voorbeelden en antwoorden op (veel)gestelde vragen.

Ook is in de FAQ bij de cao OB 2023-2024 een hoofdstuk over de JUS opgenomen.

Ledenbijeenkomst 3 oktober 2023

De tussentijdse resultaten van de JUS enquête zijn gedeeld. Daarnaast hebben drie sprekers hun ervaringen en tips gedeeld. Goede communicatie en een goed registratiesysteem zijn erg belangrijk bij de implementatie van de JUS. Zowel de algemene presentatie als de presentatie van Astrid Pras (KunstenHuis Idea) zijn beschikbaar.

Webinar 4 juli 2022

De VOB organiseerde op 4 juli 2022, in samenwerking met Déhora, een webinar over de JUS voor werkgevers. Déhora gaf informatie en tips over (de toepassing van) de jaarurensystematiek. Ook kwamen praktijkvoorbeelden aan bod.

Bekijk het webinar terug.

Bekijk de presentatie.

Vragen?
Neem contact op met de Helpdesk Werkgeverszaken.
Mail de Helpdesk