Ga door naar hoofdcontent
InformatieFilmService

FilmService

Bibliotheken hebben te maken met diverse uitdagingen als laaggeletterdheid, integratie van nieuwe Nederlanders en vereenzaming van ouderen. Vertonen van films biedt een invulling voor deze vraagstukken.

Na het vertonen van populaire boekverfilmingen raken kinderen geïnteresseerd in meer avonturen, welke ze in de boeken kunnen vinden. Een film uit bijvoorbeeld Iran laat veel zien over de cultuur. En voor de oudere doelgroep is een terugkerende filmvoorstelling iets om naar uit te kijken. 

Ledenvoordeel

Met een licentie van FilmService kan de toestemming voor vertoning snel en makkelijk geregeld worden. Leden van de VOB ontvangen korting op basis van het aantal locaties. Meer informatie is te vinden op de website van FilmService of neem contact met hen op via info@filmservice.nl.

Geen faciliteiten?

Zijn er in de bibliotheek geen faciliteiten om een film te vertonen? Wellicht is een samenwerking met (het dichtstbijzijnde) buurt- of filmhuis mogelijk.

Stichting 4 Het Leven

FilmService werkt tevens samen met Stichting 4 Het Leven; Zij bieden ondersteuning om de oudere doelgroep naar de bibliotheek te krijgen.