Ga door naar hoofdcontent
InformatieCyberverzekering

Cyberverzekering

Bibliotheken beschikken over veel persoonlijke gegevens en zijn daarmee een gewild target voor cybercriminelen.

Door de toenemende digitalisering zullen de cyberrisico’s bij bibliotheken de komende jaren alleen maar toenemen. Naast het feit dat bibliotheken gevoelige klantgegevens vertrouwelijk willen houden, is er met de AVG ook een (wettelijke) verantwoordelijkheid om persoonsgegevens te beschermen.

Cybercriminaliteit

De vraag is niet of je met cybercriminaliteit te maken krijgt maar wanneer. Cybercriminaliteit is een veelomvattende term van phishing, het platleggen van een netwerk of website (bijvoorbeeld door DDOS, ransom- of cryptoware) tot het bekijken en stelen van gegevens. Het lekken van persoonsgegevens ontstaat niet alleen door risico’s van buitenaf. Zo’n lek kan ook ontstaan wanneer bijvoorbeeld een medewerker de beveiligingsmaatregelen omzeilt, zijn password laat slingeren of bestanden vernietigt zonder back-up. Maar ook een kwijtgeraakte USB-stick met persoonsgegevens of een verloren laptop veroorzaken een datalek

Cyberverzekering

Een cyberverzekering vergoedt de financiële schade en biedt een totaal ontzorgconcept.

  • Via scans en tools geeft een cyberverzekering inzicht in de specifieke cyberrisico’s voor jou organisatie bedrijf. Ook krijgt je aanbevelingen om deze risico’s te beperken. Zo verkleint je de kans om slachtoffer te worden en wordt de impact van een cyberincident verkleind.
  • Als je tóch te maken krijgt met een cyberincident, dan biedt een cyberverzekering een financiële vergoeding. Maar een cyberverzekering dekt meer dan de kosten als gevolg van een cyberincident.
  • Bij een cyberincident zijn de eerste 48 uur cruciaal om de schade te beperken.  Daarom krijg je via een cyberverzekering toegang tot een Incident Respons Team. Dit is een team van cyber IT-specialisten, juridisch adviseurs en communicatieprofessionals die je bijstaan wanneer een incident plaatsvindt. Dit team is 24/7 bereikbaar en zorgt ervoor dat jouw bedrijfsactiviteiten snel weer hervat kunnen worden.

Concordia de Keizer

Concordia de keizer is partner van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) op het gebied van cyberverzekeringen en helpt bibliotheken bij het in kaart brengen van hun cyberrisico’s. Een cybersecurityscan maakt deel uit van het VOB-arrangement.

Log rechtsboven in om de premietabel en polisvoorwaarden in te zien.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Marco van Steenis van Concordia de Keizer bel 010 – 25 11 268.
Stuur een mailtje

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Monica van de Wal van Concordia de Keizer bel 010 – 25 11 241.
Stuur een mailtje