Ga door naar hoofdcontent
InformatieCommissie extern beroep FUWA-systeem OB/KE

Commissie extern beroep FUWA-systeem OB/KE

Sociale partners installeren binnenkort de Commissie extern beroep FUWA-systeem OB/KE. VOB en FNV/CNV hebben Fuwa-deskundigen benoemd in deze externe beroepscommissie fuwa. De VOB voert het secretariaat van deze externe beroepscommissie.

Werknemers kunnen bij deze commissie in beroep tegen de vastgestelde functie-indeling als zij zich niet in het resultaat uit de bezwaarfase kunnen vinden. Zij kunnen dit doen door een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift te sturen naar het secretariaat van de commissie via secretariaatcao@debibliotheken.nl.  

Vertegenwoordiging VOB

De VOB heeft Gerrit van Lenthe voor deelname aan de commissie gevraagd. Gerrit van Lenthe is oud-medewerker van Buitenhek+, de organisatie die samen met Leeuwendaal het Functiehuis OB/KE heeft ontwikkeld. 

Vertegenwoordiging FNV en CNV

FNV en CNV hebben ervoor gekozen twee deskundigen te benoemen die afwisselend deelnemen aan de beroepscommissie: Annegret Sterken, cursusleider/adviseur bij het KGCA, en ook haar voorganger Lieuwe de Vries. Het KGCA is een scholingsinstituut voor ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen met een apart platform medezeggenschap voor bibliotheken.