Ga door naar hoofdcontent
InformatieBranche RI&E-instrument geactualiseerd en erkend

Branche RI&E-instrument geactualiseerd en erkend

De sociale partners in het Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken (COAOB), VOB, FNV en CNV, hebben het branche RI&E-instrument Openbare Bibliotheken geactualiseerd. Nieuw toegevoegd is een apart hoofdstuk over pandemieën, naar aanleiding van de Covid-pandemie. Ook is het instrument in lijn gebracht met de Arbocatalogus Openbare Bibliotheken die vorig jaar is geactualiseerd.

Op 21 juli is het RI&E instrument (opnieuw) erkend voor de toetsingsvrijstelling en gepubliceerd. Het groene RI&E-erkennings icoontje samen met het COVID-19 icoontje geeft aan dat bibliotheken met maximaal 25 werknemers, bij gebruikmaking van dit RI&E instrument in aanmerking komen voor toetsingsvrijstelling. Dat scheelt tijd en kosten.

De RI&E Openbare Bibliotheken is een digitaal instrument ontwikkeld door de VOB en de vakbonden. Het instrument helpt de werkgever om keuzes te maken en prioriteiten te stellen in het arbobeleid. Werkgevers zijn wettelijk verplicht om altijd een accurate en actuele RI&E te hebben. Het ontbreken van een RI&E kan tot (hoge) boetes leiden. Een RI&E uitvoeren met behulp van het RI&E-instrument Openbare Bibliotheken is relatief eenvoudig.