maatregelen coronavirus

Bibliotheken en het coronavirus (COVID-19)

Lees verder

Bibliotheken bieden onze samenleving vrije toegang tot informatie, debat en cultuur. Het is een centrum voor ontmoeting en educatie met grote aantallen bezoekers. De VOB en zijn leden volgen de onderstaande maatregelen waardoor alle bibliotheken vanaf 16 maart gesloten zullen zijn.

Op donderdag 12 maart kwam het kabinet met nieuwe maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op zondag 15 maart 2020 kwam het kabinet met  aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport.

De VOB heeft dinsdag 24 maart contact gehad met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) over de aangescherpte maatregelen geen evenementen tot 1 juni. De sluiting van de bibliotheken blijft tot nader order gehandhaafd tot en met 6 april. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de ontwikkelingen.

Alle openbare bibliotheken sluiten

De VOB heeft zondagavond contact gehad met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het ministerie gaat ervan uit dat dat ook alle bibliotheken moeten gaan sluiten vanaf maandag 16 maart t/m 6 april tot nader order.

Meeste gestelde vragen bezoekers en leden

Ga naar bibliotheek.nl en bekijk daar ‘Vragen over de Bibliotheek en corona‘. Bij je eigen bibliotheek kun je vinden hoe ze omgaan met inleveren van materiaal,  geen (of wel) boetes, verlengingen, reserveren en gekochte kaartjes voor activiteiten en evenementen.

Bibliotheek online

Kun je de deur niet uit? Speciaal voor iedereen die thuis moet blijven, ga naar de Bibliotheek online nu met extra luisterboeken! Ook vind je daar e-books en andere interessante informatie ook wel digitale bronnen genoemd. Bekijk in het bericht ‘Bibliotheek online wel open, wees welkom!‘ wat je daar kunt vinden.

Specifieke branche-informatie

De VOB volgt als branchevereniging de algemene richtlijnen van het RIVM. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) monitort de verspreiding van het virus en geeft aan welke maatregelen (moeten) worden genomen.