Ga door naar hoofdcontent
InformatieBibliotheekcampus

Bibliotheekcampus

Of je nu een nieuw duurzaamheidsplein opent of de openingstijden van het IDO uitbreidt, de bibliotheek is continu in ontwikkeling. Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op en stilstaan is geen optie. Al die ontwikkelingen en veranderingen vragen ook andere kennis en vaardigheden van je medewerkers en vrijwilligers. Als werkgever weet je dat het belangrijk is dat zij zich blijven ontwikkelen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Op de vernieuwde Bibliotheekcampus vind je een overzicht van ondersteunende scholing, zowel fysieke bijeenkomsten als een ruim aanbod e-learnings, die aansluit bij de sectorbrede Netwerkagenda Bibliotheekwerk. Medewerkers kunnen hier eenvoudig zelf op zoek naar het programma dat past bij hun vraag.

Preview van het aanbod op Bibliotheekcampus.

De vernieuwde Bibliotheekcampus kan ook dienen als leerplatform (LMS) voor individuele organisaties in de sector. Zij kunnen het benutten voor het plaatsen van eigen (regionale/ lokale) content en deelnemersregistratie.

Organisaties die het LMS willen gaan gebruiken kunnen daarvoor een overeenkomst aangaan met de VOB. Neem voor aanmelding of informatie contact op met Jannie van Vugt, projectleider Branche-opleiding via vugt@debibliotheken.nl.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebeid van opleiden, meld je dan aan voor de Biebtobieb groep Bibliotheekcampus. Je vindt hier voornamelijk nieuws, maar kunt hier ook jouw vraag over leren en ontwikkelen voorleggen aan de andere deelnemers. Ook de nieuwsbrief van Bibliotheekcampus ontvangen? Maak dan een account aan op www.bibliotheekcampus.nl en ontvang hem vier keer per jaar in je mailbox. Ook vrijwillige medewerkers kunnen een account maken.

Breng Bibliotheekcampus onder de aandacht bij jouw medewerkers

Er zijn diverse communicatiemiddelen ontwikkeld om medewerkers en vrijwilligers te informeren over de Bibliotheekcampus. In de huisstijl portal vind je een toolkit met dit informatiemateriaal. Hier download je eenvoudig de webbanner of bestel je posters voor in de personeelskamer.