Ga door naar hoofdcontent
InformatieWOZ en onroerendezaakbelastingen

WOZ en onroerendezaakbelastingen

ledenvoordeel

Drevast Bouw en Waarderingen onderzoekt of jouw bibliotheekorganisatie kan besparen op de onroerendezaakbelasting (OZB) en doet dit voor onze leden op basis van no cure no pay. Dat betekent geen moeite of onnodige kosten en tóch kans op besparen.

Bespaar op WOZ en OZB

“In 2018 heeft Biblionet Groningen Drevast benaderd met het verzoek om de WOZ belastingen door te lichten. Dit heeft ons een forse besparing op de WOZ belasting opgeleverd. Deze besparing werkt in de toekomst door. De communicatie, verslaglegging en verantwoording van Drevast hebben wij als zeer zorgvuldig ervaren. Kortom, Drevast is hierin een betrouwbare partner gebleken.” –  Harry van der Borg (hoofd facilitaire zaken Biblionet Groningen)

Jouw voordeel

Inmiddels is de totale besparing voor de bibliotheekbranche op ozb opgelopen tot meer dan € 600.000,- voor meer dan 60 verschillende bibliotheekorganisaties. Als het lukt om jouw aanslag te verminderen, betaalt de gemeente het te veel betaalde bedrag aan belasting terug. Je ontvangt een factuur van Drevast voor 30% van het terugbetaalde bedrag excl. btw.

Als het niet lukt, betaal je niets.

Hoe werkt het?

  1. Stuur je OZB aanslag naar Drevast en;
  2. machtig hen om bezwaar te maken.
  3. Drevast onderzoekt of de aanslag te hoog is;
  4. voert namens jou de bezwaarprocedure;
  5. en houdt je op de hoogte.

Wanneer interessant?

Voor al onze leden die eigenaar of gebruiker zijn van een cultureel of bijzonder gebouw(en) en een aanslag WOZ en onroerendezaakbelastingen ontvangen.

Meer informatie?

Neem contact op met Jelte van Dijk op 030-6977010.
Stuur een mail

Over Drevast

Drevast is een adviesbureau voor bouw en huisvesting en dé expert als het gaat om de bijzondere gebouwen die kenmerkend zijn voor de culturele sector. In de afgelopen 17 jaar hebben zij ruim 300 bibliotheken, musea en kunstencentra geadviseerd, altijd met oog voor het individuele karakter van het vastgoed én een constructieve relatie met de gemeente.
Ga naar organisatie