Ga door naar hoofdcontent
InformatieWOZ en onroerendezaakbelastingen

WOZ en onroerendezaakbelastingen

ledenvoordeel

Drevast onderzoekt of jouw bibliotheekorganisatie kan besparen op de onroerendezaakbelasting (OZB) en doet dit voor onze leden op basis van een gratis haalbaarheidsonderzoek.

Bespaar op WOZ en OZB

Inmiddels is de totale besparing voor de bibliotheekbranche op ozb opgelopen tot meer dan € 700.000,- voor meer dan 70 verschillende bibliotheekorganisaties. Als het lukt om jouw aanslag te verminderen, betaalt de gemeente het te veel betaalde bedrag aan belasting terug.

Hoe werkt het?

  • geen kosten voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek en advies vooraf;
  • als Drevast beoordeelt dat de waarde te hoog is vastgesteld, wordt eerst een passend (en vrijblijvend) voorstel voorgelegd, waarbij advieskosten worden afgewogen tegen het mogelijke financiële voordeel van de belastingteruggave;
  • In de tweede fase wordt een volledige bezwaarprocedure gevoerd inclusief fiscaal juridische motivering aangevuld met taxatietechnische onderbouwingen, die worden gevolgd door besprekingen met de gemeentelijke belastingdienst waarbij gestreefd wordt naar een voor alle partijen aanvaardbare uitkomst van de procedure. Met de uitspraak op het bezwaar worden de advieswerkzaamheden afgerond.

Leden van de VOB die van dit aanbod gebruik willen maken, kunnen direct contact opnemen met Drevast en sluiten met Drevast een overeenkomst.

Wanneer interessant?

Voor al onze leden die eigenaar of gebruiker zijn van een cultureel of bijzonder gebouw(en) en een aanslag WOZ en onroerendezaakbelastingen ontvangen.

Over Drevast en Jelte van Dijk

Drevast is een adviesbureau voor bouw en huisvesting en dé expert als het gaat om de bijzondere gebouwen die kenmerkend zijn voor de culturele sector. In de afgelopen 20 jaar hebben zij ruim 300 bibliotheken, musea en kunstencentra geadviseerd, altijd met oog voor het individuele karakter van het vastgoed én een constructieve relatie met de gemeente.
Ga naar organisatie

“Jelte schakelt snel, is prettig in de samenwerking en heeft een scherpe blik. Hij weet cijfers en stukken goed te doorgronden en is sensitief in politiek gevoelige dossiers. Voor mij als bestuurder een waardevolle sparring partner.” –  Laura Koppenburg ( directeur-bestuurder Stichting Bibliotheken Gemeente Nijkerk, februari 2024)

Jelte van Dijk staat Stichting Bibliotheek Gemeente Nijkerk bij in diverse huisvestingsvraagstukken.

Meer informatie?

Neem contact op met Jelte van Dijk op 030-6977010.
Stuur een mail