Ga door naar hoofdcontent
InformatieArbodienstverlening

Arbodienstverlening

Ons ledenvoordeel

ArboNed helpt mkb-ondernemers met alle (preventieve) arbozaken. Dagelijks staan ze klaar voor 63.000 werkgevers en ruim 674.000 werknemers.

Jouw voordeel

De professionals van ArboNed hebben ruime ervaring in deze branche. Ze weten wat er speelt en met welke uitdagingen jij te maken hebt. Jouw vaste contactpersoon werkt vanaf de eerste ziekmelding intensief met jou en de bedrijfsarts samen om jouw werknemer zo snel mogelijk en duurzaam weer aan het werk te krijgen. De consultants (veiligheidskundigen, arbeidshygiënisten en arbeids- en organisatiedeskundigen) adviseren en ondersteunen jou bij jouw arbozorgbeleid. Samen zorgen we ervoor dat jouw werknemers langer gezond en met plezier kunnen doorwerken.
Jouw voordelen op een rij:

  • Veel branchekennis, -expertise en -ervaring (verzuimpreventie, veiligheid, branchespecifieke risico’s).
  • 5% korting op de verzuimabonnementen Flex, Basis en Extra van ArboNed.
  • 5% korting op alle re-integratieactiviteiten die niet onder het abonnementstarief vallen.
  • 5% korting op preventie-activiteiten.
  • Gratis deelname aan (branche-specifieke) webinars.
  • Een vast aanspreekpunt voor preventie, verzuim en re-integratie.
  • Online klantportal: verzuim volgen + rapportages.

Gezond en vitaal thuiswerken

Sinds de corona pandemie werken steeds meer mensen vanuit huis. Zowel voor werknemers als voor werkgevers brengt dit uitdagingen met zich mee.
Wat kun jij als werkgever doen?

  1. Geef jouw werknemers tips voor het instellen van een goede en gezonde thuiswerkplek.
  2. Boek een online (thuis)werkplekcheck.
  3. Je kunt een thuiswerkovereenkomst opstellen, maar dit is geen wettelijke verplichting.

Meldpunt Ongewenst gedrag

ArboNed werkt samen met de VOB om ongewenst gedrag op de werkvloer tegen te gaan. Voor zowel medewerkers als vrijwilligers. Alle leden van de VOB kunnen hier gebruik van maken. Je hoeft hier geen contract met ArboNed voor te hebben. De toegang tot opvang is kosteloos, net als het inschrijven van je organisatie. Pas als ArboNed een melding ontvangt, worden er kosten – tegen een gereduceerd tarief – in rekening gebracht.

Wanneer interessant?

Er zijn wettelijke regelingen voor verzuimbegeleiding en verplichtingen die preventief bijdragen aan gezonde, veilige werkomstandigheden, zodat je verzuim kunt voorkomen. Denk aan de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet), Wet verbetering Poortwachter en de Arbocatalogus Openbare Bibliotheken.
Belangrijker dan het voldoen aan de wet is het zorgen voor een gezonde, veilige en vitale werkomgeving. Want gezonde en vitale werknemers zijn productiever, hebben meer plezier in hun werk en verzuimen minder. En met vitale mensen kun jij jouw doelen realiseren en ambities waarmaken, kortom: gezond ondernemen.

Meer informatie?

Neem contact op met Jan Nieuwdorp (ArboNed).
Ga naar organisatie

Organisatie

ArboNed helpt mkb-ondernemers met alle (preventieve) arbozaken, zodat zij kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: ondernemen.
Ga naar organisatie