Onderhandelresultaten cao

Lees verder

De cao-partijen van de Openbare Bibliotheken en Kunsteducatie zijn samen bezig om te komen tot vernieuwde, moderne cao.

Beide werkgeversorganisaties hebben ingestemd met het onderhandelresultaat gezamenlijke nieuwe cao Openbare Bibliotheken en Kunsteducatie, evenals de leden van de vakbonden Kunsteducatie.

Onderhandelresultaat 2019

Helaas is er nog geen akkoord doordat de achterban van de vakbonden Openbare Bibliotheken verdeeld zijn. Zolang FNV en/of CNV niet instemmen met het onderhandelresultaat, zal de nieuwe cao niet tot stand komen en gaat onder andere de loonsverhoging in januari 2020 niet door.

Principeakkoorden

Onderhandelresultaten worden altijd gepresenteerd in een principeakkoord. Na ondertekening is het een akkoord.

Akkoord 2018

In het Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken (COAOB) hebben de cao-partijen op 31 oktober 2017 principe-afspraken gemaakt over de invulling van de loonruimte in 2018. Op 14 november hebben de cao-partijen het principeakkoord ondertekend.

Akkoord 2017

In het Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken (COAOB) hebben de cao-partijen op 6 december 2016 principe-afspraken gemaakt over de invulling van de loonruimte in 2017.

Akkoord 2015-2019

Op maandag 11 mei 2015 hebben cao-partijen een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao Openbare Bibliotheken en een sociaal contract. Bekijk voor de veranderingen het communiqué van de sociale partners. De nieuwe cao kent een looptijd van vier jaar van 15 juni 2015-30 juni 2019, net als het sociaal contract.

Sociaal contract

Cao-partijen zijn meerjarige afspraken in de vorm van een sociaal contract overeengekomen. De kern van deze meerjarige afspraken is de gedeelde visie van cao-partijen op de toekomst van de arbeidsverhoudingen in de bibliotheekbranche met vijf aandachtspunten:

  1. Samen presteren: hoe vinden we een optimale match tussen organisatiedoelstellingen en de bijdragen van de werknemers om tot de beste resultaten te komen?
  2. Balans werk en privé: hoe organiseren wij het werk in de bibliotheek?
  3. Ruimte geven: hoe richten we de cao Openbare Bibliotheken in voor meer flexibiliteit?
  4. Duurzame inzetbaarheid binnen de bibliotheek: hoe bereiken we verantwoordelijkheid voor de eigen ontwikkeling bij werknemers gefaciliteerd door werkgevers?
  5. Samen winnen: hoe bereiken we participatie van werknemers op alle niveaus in de organisatie?