Ga door naar hoofdcontent
AgendaWebinar Privacy en HR

Webinar Privacy en HR

Categorie
Datum23 november 2023
Tijd10:30 - 12:00 uur
LocatieOnline
Meld je aan
Dit evenement is al geweest.

Astrid Zuidinga (AWVN) geeft een webinar over Privacy en HR. De webinar vindt plaats in het kader van de Bibliotheek Campus. Het is nu mogelijk aan te melden. Doe dit snel, want er zijn maar 15 plekken beschikbaar. We hanteren een (korte) wachtlijst. Als zowel de 15 plekken als de wachtlijst gevuld zijn, sluit de aanmelding. Let op: Afmelden voor de webinar kan uiterlijk tot 20 november via vereniging@debibliotheken.nl. Helaas zijn wij, gezien de beperkte beschikbare plekken, genoodzaakt kosten à 50 euro in rekening te brengen bij te late afmeldingen.

Privacy en werk, het beschermen van persoonsgegevens van werknemers zijn belangrijke thema’s voor werkgevers. Hoewel de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) sinds 2018 van kracht is, blijkt uit de praktijk dat het met de toepassing ervan toch nog wel eens misgaat. In de media verschijnen hierover regelmatig berichten. De risico’s voor personen en organisaties kunnen dan groot zijn. Bibliotheken verwerken veel persoonsgegevens. Van leden of deelnemers aan activiteiten en ook van werknemers. Over dit laatste gaat dit webinar.

In het webinar ′Privacy en werk′ neemt Astrid Zuidinga, arbeidsrecht advocaat bij de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN), leden van de VOB mee in de belangrijkste basisregels en begrippen, en de ontwikkelingen op het gebied van privacy en werk. Zij geeft ook praktische tips en beantwoord vragen tijdens het webinar. Na afloop van dit webinar kent u de belangrijkste regels over de bescherming van persoonsgegevens van werknemers en kunt u aan de slag met een aantal concrete tips.

Inhoud

Alvast kleine greep uit de vele onderwerpen die tijdens het webinar ′Privacy en werk′ aan bod komen:

  • wanneer is iets een persoonsgegeven en welke soorten zijn er?
  • welke wettelijke regels gelden er?
  • wat mag je aan gegevens verwerken en hoe en hoe lang mag je die bewaren?
  • wat is een datalek en wat moet je doen in geval van een datalek?
  • mag je een sollicitant screenen?
  • welke regels gelden er voor ID-bewijzen?
  • hoe zit het met de privacy van zieke werknemers?
  • mag je in de mailbox van een werknemer kijken?
  • wat zijn de regels over cameratoezicht of het afluisteren van werknemers?
  • wat is de rol van de medezeggenschap?

Praktisch

Om de interactiviteit te waarborgen, is gekozen voor een maximale groepsgrootte van 15 deelnemers.
Deelnemers ontvangen de presentatie na afloop per mail.

Doelgroep

HR-directeuren, HR-managers, HR-medewerkers en anderen binnen bibliotheekorganisaties die de bescherming van persoonsgegevens van werknemers in hun portefeuille hebben.

Aanmelden