Lees verder
Begin 2021 bieden de VOB en Cultuurconnectie trainingen aan gericht op de voorbereidingen voor de overgang naar het nieuwe functiewaarderingssysteem (fuwa-systeem) voor de branches Kunsteducatie (KE) en Openbare Bibliotheken (OB).

De trainingen helpen om je goed voor te bereiden op de overstap naar het nieuwe systeem. Het aantal aanmeldingen is overweldigend vandaar dat er een derde ronde met nieuwe data gepland zijn.

Deze training is bedoeld voor HR-adviseurs/eindverantwoordelijken die aan de slag gaan met het actualiseren van het bestaande functiehuis. Bibliotheekorganisaties zonder HR-functionaris kunnen zich bij de voorbereiding op het nieuwe systeem laten bijstaan door bijvoorbeeld HR-functionarissen van POI’s.

Training aanpassen functieprofielen

De functieprofielen van medewerkers zijn een actuele beschrijving van de eisen die de werkgever aan de functies stelt.

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  1. Wat is er qua proces nodig om het functiehuis op orde te krijgen om straks de overstap te maken naar het nieuwe fuwa-systeem?
    Inclusief handvat voor processtappen.
  2. Hoe ga je aan de slag met het inventariseren van de kerntaken van de functie en hoe zet je deze kerntaken om in een heldere beschrijving?
    Aan de hand van concrete oefeningen en een format.
  3. Waar bestaat een functieprofiel uit?
  4. Wat is wel en wat is niet belangrijk bij het in kaart brengen van functies?
  5. Terminologie die bij functiewaardering een rol speelt.

Aanvragen

De derde ronde trainingen worden door Leeuwendaal digitaal gegeven. Vanwege de grote vraag gaan we als volgt ermee om:

en bij tien aanmeldingen plannen we een datum.

De eerste ronde met trainingen (27-01,  29-01, 1-02, 2-02, 8-02) en de tweede ronde (22-02, 1-03, 5-03, 10-03) zitten vol.

Voorwaarden

Het aantal deelnemers per training is minimaal 8 en maximaal 10.
De training kost maximaal € 200,- excl. btw. Als de trainingen allemaal vol zitten, is de prijs lager. Hierbij wordt bij de facturatie op basis van nacalculatie rekening gehouden.
Restitutie van het lesgeld is niet mogelijk. Wel kan een andere medewerker van dezelfde organisatie deelnemen aan de training na aanmelding.

Vragen?

Als je na de training nog vragen hebt kun je contact opnemen met de adviseur van Leeuwendaal die de training heeft gegeven. Je kunt ook contact opnemen over de voorbereiding op de overgang naar het nieuwe systeem met een functionaris van je POI. In de bijlage vind je een overzicht van HR-functionarissen van de POI’s die de training gaan volgen en veel kennis en ervaring hebben over HR-vraagstukken en functiewaardering.