Ga door naar hoofdcontent
AgendaLedendag & alv

Ledendag & alv

Categorie
Datum7 december 2023 - 8 december 2023
LocatieForum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen
Meld je aan
Dit evenement is al geweest.

Op 7 en 8 december zijn jullie van harte welkom op ons tweedaags ledencongres in Forum Groningen. Tijdens dit congres hopen we jullie te inspireren, activeren en met concrete ideeën en handvatten naar huis te sturen.

De Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen, vertelt ons donderdagmiddag 7 december welke rol hij voor bibliotheken ziet bij het herstel van het vertrouwen tussen de overheid en burgers. De Nationale Ombudsman pleit hier als één van de belangrijkste adviseurs van de regering al geruime tijd voor. Ook gaat de ombudsman in op de zorgen en signalen die hij ontvangt waar bibliotheken een rol in kunnen spelen. Aansluitend is er een sneak-preview van de landelijke campagne en vertelt Dirk Nijdam, directeur-bestuurder Forum Groningen, waarom er wat hem betreft ‘niets boven Groningen’ gaat. Daarna nodigen wij jullie uit van harte uit voor een gezamenlijk diner en een feest.

De statutaire ledenvergadering vindt plaats op 8 december tussen 11:00 en 12:00 uur. Voorafgaand spreken wij tijdens ochtendsessies in kleinere groepen over belangrijke thema’s die de bibliotheeksector de komende jaren bezighouden. Vrijdagmiddag worden er werkbezoeken met inhoudelijk programma georganiseerd in de regio. Hiervoor wordt busvervoer georganiseerd.

Aanmelden

We kijken er naar uit om jullie in december te ontmoeten in Groningen. Per bibliotheekorganisatie is er plek voor meerdere vertegenwoordigers. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan er plekken beschikbaar zijn, zullen we een maximum stellen aan het aantal vertegenwoordigers per organisatie. Aanmelden voor het congres kan via deze link.

Meld je aan voor één van de werkbezoeken via deze link. Geef hierbij ook aan of je gebruik wilt maken van busvervoer naar het werkbezoek.

We houden rekening met je komst. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan verzoeken we uiterlijk een weekvan tevoren een afmelding te sturen of een aanmelding van een vervanger via vereniging@debibliotheken.nl. Daarna zijn wij helaas genoodzaakt om gemaakte kosten in rekening te brengen.  

Praktisch  

Forum Groningen ligt aan de Nieuwe Markt 1 en is op loopafstand van het station. Ook gaan er bussen. Bezoekers die met de auto komen kunnen parkeren in Parkeergarage Forum.  

Overnachten

Bij het tegenovergelegen The Market Hotel krijg je met de kortingscode 050423_TMH 15% korting op de overnachting.