Lees verder
VOB en Probiblio organiseren op 22 september 2022 de conferentie: Een nieuwe visie op de inzet van vrijwilligers. Laat je inspireren door sprekers uit de branche en andere sectoren. Ga in gesprek over jouw visie op de inzet van vrijwilligers in de bibliotheek en deel jouw behoeften en wensen.

Conferentie ‘Een nieuwe visie op de inzet van vrijwilligers in de bibliotheek’
Donderdag 22 september 2022
10:00 – 17:00 uur (inloop vanaf 9:30 uur)

C-Bèta, Hoofddorp
Gratis

De conferentie zit vol. Zet mij op de wachtlijst.

Aanleiding

Binnen de openbare bibliotheekbranche wordt momenteel verschillend invulling gegeven aan de inzet van vrijwilligers. Gezien de transitie van de branche en de aanstaande cao-onderhandelingen, willen de VOB en Probiblio inzicht krijgen in de huidige en gewenste inzet van vrijwilligers en het gesprek hierover op gang brengen.

Programma

Tijdens de conferentie schetsen we de huidige ontwikkelingen bij de bibliotheken op het gebied van vrijwilligersbeleid. De uitkomsten van de vragenlijst die de VOB onder directeuren, hr-adviseurs en vrijwilligerscoördinatoren heeft uitgezet vormen de basis voor dialogen over visie, wensen, behoeften en knelpunten in de OB-branche.

Praktijkvoorbeelden worden ingebracht door enkele bibliotheekdirecteuren en een vrijwilligerscoördinator. O.a. Joost van Alkemade (directeur NOV – Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) en onze dagvoorzitter Willem-Jan de Gast (expert vrijwilligers- en verandermanagement) bieden tijdens de conferentie perspectief en duiding.

Brede doelgroep

Om een zo rijk mogelijk gesprek te voeren, nodigen wij uit om deel te nemen:
• directeuren,
• vrijwilligerscoördinatoren,
• HR-adviseurs,
• leden van ondernemingsraden, personeelsvertegenwoordigingen en vrijwilligersraden, en
• sociale partners.

Wij bieden de conferentie kosteloos aan.

De conferentie zit vol. Zet mij op de wachtlijst voor de vrijwilligersconferentie.

Tot 1 week tevoren kun je je deelname kosteloos annuleren. Ben je alsnog verhinderd, dan brengen wij €50 in rekening of kun je een vervanger afvaardigen.

Tijdens de dag vinden misschien opnames plaats. Het kan dus zijn dat je zichtbaar in beeld bent. Heb je hier bezwaar tegen, mail dan naar vereniging@debibliotheken.nl.

Met de conferentie geeft de VOB deels invulling aan de in het protocol bij de cao OB 2020-2022 gemaakte afspraak over het onderwerp vrijwilligers (https://www.debibliotheken.nl/informatie/cao/).

Het contact over de conferentie verloopt via vereniging@debibliotheken.nl.