Vanaf 1 november stop ik met mijn werkzaamheden rond het ontwikkelen van de brancheopleiding en het Leer Management Systeem (LMS). Met de komst van Jannie van Vugt als projectleider Brancheopleiding is dit een goed moment!

Sinds 2013 was ik nauw betrokken bij verschillende projecten op het gebied van HRD. Zo heb ik in opdracht van SBW een Landelijk HR-Netwerk voor openbare bibliotheken opgezet. Ik initieerde samen met Anton Dierdorp en Gerard Meijer Bibliotheek Campus, de Sectorale HRD-aanpak, domeinbeschrijvingen voor het opleiden van bibliotheekprofessionals, de E-learning ‘Blik op het nieuwe BibliotheekWerk’ en het LMS. We deden dit niet alleen, maar samen met de hele sector.

Vanaf januari 2023 ga ik mij focussen op mijn (andere) rol als trainer op het gebied van communicatie en leiderschap in uiteenlopende sectoren, van voedselindustrie en supermarktketens tot overheid en bibliotheken. In de afgelopen jaren gaf ik met regelmaat de training ‘Van uitvoerder naar Gesprekspartner’ in opdracht van Kunst van Lezen, dat blijf ik ook doen. Ik ga de branche dus nog niet verlaten. 

Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen, de fijne samenwerking en mooie resultaten. Hopelijk tot ziens!  

Mirjam van Zaalen