Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Arbocatalogus

De Arbocatalogus is in 2013 vernieuwd. Sinds 2007 is het de verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers om samen het arbeidsomstandighedenbeleid binnen een sector of een onderneming in te vullen.

Op deze wijze verbeteren de veiligheid en gezondheid op de werkvloer. In de Arbocatalogus Openbare Bibliotheken hebben sociale partners gezamenlijk middelen en oplossingen vastgelegd die bijdragen aan goede arbeidsomstandigheden in de branche. De arbocatalogus geldt voor onbepaalde tijd.

Arborisico's

De Arbocatalogus Openbare Bibliotheken is een verzameling van oplossingen voor knelpunten en risico's op het gebied van arbeidsomstandigheden in de bibliotheken. De catalogus beschrijft middelen en goede werkwijzen/methoden, die tot doel hebben arborisico's te verminderen. De oplossingen zijn suggesties. Een bibliotheek mag ook andere oplossingen inzetten als deze maar minstens gelijkwaardig zijn aan de oplossingen in de arbocatalogus.

In de bijlage 'Lijst van knelpunten en oplossingen' vindt u een overzicht van de arbeidsomstandigheden in openbare bibliotheken. Kijk ook eens bij het programma 'Gezond werken in de bibliotheek'.

Het protocol 'Ongewenst gedrag' is een voorbeeld dat u kunt gebruiken. 

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 02 juli 2019