Zo werkt de bieb

De bieb is voor én van iedereen!

Twee filialen van de Enschedese bibliotheek worden bemenst door begeleiders en cliënten van de zorginstellingen Aveleijn en Estinea. Deze zorginstanties zorgen voor een zinvolle dagbesteding voor hun cliënten. Dit zijn veelal mensen met een (verstandelijke) beperking, maar ook mensen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of zonder indicatie. De bibliotheek Enschede is verantwoordelijk voor de collectie, huisvesting en techniek. De zorginstellingen zijn volledig verantwoordelijk voor het personeel. Er gaat geen geld van Aveleijn/Estinea naar de bibliotheek en vice versa.

Doelstelling

Het behoud van service aan klanten van de bibliotheek en het bieden van een werkplek aan cliënten van de zorginstellingen.

Deel-je-rijk-sessie

Wat je kunt verwachten tijdens Delen maakt je rijker: 100% Bibliotheken!

De Bibliotheek Enschede en Aveleijn/Estinea zijn maatschappelijke organisaties en staan open voor iedereen. De Bibliotheek Enschede vindt het haar sociale verantwoordelijkheid om mensen met een beperking een warm plekje te bieden. Aveleijn/Estinea willen hun cliënten een zinvolle dagbesteding bieden en zoeken daarbij naar maatschappelijk geïntegreerde werkplekken. Deze overeenkomsten zorgen voor een gedeelde visie dat de basis vormt voor samenwerking. In woord en beeld laten we zien wat dit betekent voor het bibliotheekwerk in twee bibliotheekvestigingen in Enschede.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 19 december 2017