Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Focus op jongeren

Bibliotheek Rotterdam lanceert een ambitieuze Jongerenformule. Zij staan voor de uitdaging om deze succesvolle aanpak voor de hoofdvestiging uit te breiden naar kleinere vestigingen.

Samen met hun critical friends gaan zij in gesprek met de zaal over de specifieke uitdagingen die de doelgroep jongeren met zich meebrengt.

Jongerenformule

Bibliotheken en jongeren:

  • Omgaan met jongeren uit verschillende culturen; eer vs. eerlijk;
  • Welke functies/ rollen heb je in huis nodig, en waarvoor kun je partners inzetten?
  • Hoe ziet mijn doelgroep 'Jongeren' er uit?
  • Hoe gaan beveiligers/ toezichthouders om met jongeren?
  • Tips voor collega's in de bibliotheek die het werken met jongeren lastig vinden;
  • Hoe stem je de wensen van jonge bezoekers af met de wensen van de 'traditionele' bibliotheekgebruiker?

Doelstelling

Bibliotheek Rotterdam wil de Rotterdamse jongeren een plek bieden waar talentontwikkeling, loopbaan en leisure centraal staat. Jongeren komen hier samen, voelen zich thuis en vinden interessante media en activiteiten die op een aantrekkelijke manier gepresenteerd worden. 

Deel-je-rijk-sessie

Wat je kunt verwachten tijdens Delen maakt je rijker: 100% Bibliotheken!

Bibliotheek Rotterdam wil jongeren een plek bieden waar talentontwikkeling, loopbaan en leisure centraal staat. Jongeren komen hier samen, voelen zich thuis en vinden interessante media en activiteiten die op een aantrekkelijke manier gepresenteerd worden. Sinds 2017 richt Bibliotheek Rotterdam zich met nadruk ook op jongeren in de leeftijd van 14-27 jaar. Deze doelgroep is van oudsher erg lastig om aan je te binden als cultureel-maatschappelijke instelling. Maar juist in de levensfase van deze doelgroep kan de bibliotheek echt van betekenis zijn. Bibliotheek Rotterdam ontwikkelde een ambitieuze Jongerenformule, die het komende jaar tot leven gebracht zal worden op 4 locaties in de stad. Met behulp van vernieuwende programmering en co-creatie zijn de eerste stappen richting community-building gezet. 

Tijdens de Deel-je-rijk-sessie gaan we, samen met de critical friends en alle aanwezigen, in gesprek over onze aanpak en de ervaringen die we in de afgelopen tijd hebben opgedaan met deze doelgroep. Belangstellenden kunnen ons programmabeschrijving ontvangen evenals onze plan van aanpak voor jongerenprogrammering.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 19 december 2017