Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

StudyShare - Parel Route 2020

Voorleesbus Blikkie

Studyshare is een service die studenten ondersteunt bij het studeren en is bedacht en ontwikkeld door OBA-bibliothecaris Frank Verbeek. Hij combineerde een aantal beproefde traditionele manieren om jezelf bij de les te houden tot één ultieme methode die afleiding geen kans geeft.

Deelnemers studeren gezamenlijk in een zaal. De tafels en stoelen staan in een klassikale opstelling. Voorin zit de Studybob. Dat is iemand van de bibliotheek die streng toezicht houdt. Men kan mobieltjes in bewaring geven, maar dat is niet verplicht. Er is een ochtendblok en een middagblok. Een blok duurt 3 uur en bestaat uit 3 x 45 minuten studeren, met daartussen verplicht 15 minuten pauze. Het begin en het einde van drie kwartier studeren wordt ingeluid met een bel. Al heel snel komen de deelnemers terecht in een bijna verslavend studieritme. Tussen de twee blokken van drie uur is een pauze van drie kwartier. Deelnemers mogen de ruimte alleen verlaten tijdens de pauzes. Praten en sociale media checken zijn niet toegestaan. De Studybob ziet hier op toe. De regels hangen voor iedereen goed zichtbaar in de studieruimte.

Inzet

Meedoen aan StudyShare is gratis. Wel moeten deelnemers voor aanvang op de dag zelf een ticket halen. Er zijn blauwe tickets voor het ochtendblok en rode voor het middagblok. Zijn er geen tickets meer? Dan zit het blok helaas vol.

Opzet

StudyShare vindt drie keer per jaar plaats, steeds gedurende één à twee weken in principe vlak voor tentamens of examens.

Doelgroep

Eindexamenscholieren/studenten. Deze doelgroepen zijn niet altijd even makkelijk te bereiken en te binden, maar reageren erg enthousiast op Studyshare.

Doelstelling en maatschappelijke waarde
  • Beter studieresultaat voor studenten en daarmee betere prestaties op een examen/tentamen
  • Minder uitval en een beter diplomaresultaat op scholen
  • Studenten een groter gevoel van eigenwaarde geven
  • Een beter imago voor de bibliotheek als echte studiehulp
Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 11 december 2017