Stichting ICT Beheer (SIB)

Stichting ICT Beheer (SIB) beheert zaken met betrekking tot de ICT van de culturele instellingen die aangesloten zijn bij de stichting en gaat diverse contracten aan met verschillende partijen en  leveranciers.

Er is gekozen voor samenwerking in vrijheid. Het motto van de stichting luidt: “Samen doen, wat samen kan en alleen doen wat je alleen wil doen”. Daarmee houd je de overhead zo laag mogelijk en gaan de middelen maximaal naar het inhoudelijke bibliotheek- en culturele werk.

Inzet

Het businessmodel heeft ruimte voor deelname van meerdere partijen. Dit kunnen andere culturele instellingen en ook bibliotheken zijn. Alle kosten worden gedeeld. De stichting zelf maakt geen winst. Alle middelen die jaarlijks niet worden besteed, vloeien terug naar de deelnemende partners.

Opzet

Doelgroep

SIB richt zich vooral op bibliotheken en andere culturele instellingen die schaalvoordelen willen behalen op het gebied van ICT.

Doelstelling en maatschappelijke waarde
  • Het leveren van kwalitatief goede ICT werkplekken en systemen.
  • ICT middelen efficiënt inzetten.
  • Kennis delen.
  • Risico’s spreiden.
  • Ontzorgen van gebruikers op het gebied van ICT Beheer.
Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 11 december 2017