Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Stadsambassade Alkmaar- Parel Route 2020

Op 10 maart 2016 was de feestelijke opening van de Stadsambassade Alkmaar. Stadmakers en inwoners van de stad zijn sindsdien met elkaar in contact gebracht om kennis te delen, initiatieven tot verbetering en vernieuwing te stimuleren en om met elkaar een community te gaan vormen, die mede drager kan worden van de stad. Stadsambassade is een platform voor alle inwoners van Alkmaar en is bedoeld om zichtbaar te maken welke duurzame en sociale initiatieven er in de stad zijn, deze initiatieven te verbinden en elkaar te stimuleren tot nieuwe stappen. 

De Bibliotheek Kennemerwaard is van mening dat bibliotheken en bibliothecarissen deel moeten nemen aan het maatschappelijk debat. Onderzoeken wat de maatschappij vraagt en daar op inspelen. De bibliotheek komt zo midden in een vernieuwende beweging te staan en kan tegelijkertijd haar rol en toegevoegde waarde hierin onderzoeken en verder ontwikkelen.

Inzet

De Stadsambassade Alkmaar moet een gezamenlijk lerend en waarde-ontwikkelend netwerk worden van stadmakers: inwoners, ondernemers, broedplaatsen, creatievelingen, duurzame initiatieven, lokale media, podia en gemeente. Door deze stadmakers te verbinden kunnen de initiatieven worden versterkt en door ze zichtbaar en toegankelijk te maken, zullen meer inwoners actief gaan deelnemen en het gesprek en debat met elkaar aangaan in de stad. En wel op drie manieren:

  • Door initiatieven in de gemeente zichtbaar te maken via het platform.
  • Door initiatieven van stadmakers aan elkaar te verbinden.
  • Bottom up initiatieven te versterken door expertise, praktijkervaring lokaal en landelijk te benutten.

Opzet

De Stadsambassade is daarmee een soort van maatschappelijk bewuste initiatievenmotor, die beweging en verbinding in de stad stimuleert gericht op groei, ontwikkeling en eigenaarschap. Initiatieven zijn duurzaam en creatief en sociaal gedreven door mensen die willen doen, maar daar ook hulp bij nodig hebben en die bereid zijn elkaar te helpen.

Doelgroep

Alle inwoners van de gemeente Alkmaar.

Doelstelling en maatschappelijke waarde
  • Zichtbaar maken van alle duurzame initiatieven in de stad.
  • Verbindingen maken tussen stadmakers.
  • Verbeteren van het imago van de bibliotheek en onderdeel worden van het maatschappelijk debat.
  • De bibliotheek positioneren als onafhankelijke kennispartij.
Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 11 december 2017