Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Expeditie Anton

In 2016 heeft de directeur van de Bibliotheek Eindhoven een oproep gedaan om mensen te werven die na willen denken over de bibliotheek van de toekomst.

Na de sollicitatierondes zijn drie jonge ondernemende mensen aan de slag gegaan met Expeditie Anton - een expeditie op weg naar nieuwe innovatieve ideeën waarmee de Bibliotheek Eindhoven zich kan voorbereiden op de toekomst.

Inzet

Expeditie Anton heeft beschikking over een eigen ruimte. Deze ruimte dient ook om andere medewerkers binnen de bibliotheek te informeren over de uitkomsten en ze te betrekken bij de ideevorming, uitwerking en realisatie.

Vraagstukken van Expeditie Anton zijn onder andere hoe expats beter deel uit kunnen maken van de stad, welke rol kan de bibliotheek daarin spelen? Ook wordt er nagedacht over een multimediaal platform voor e-books, waarin alle content onder een dak kan worden opgevraagd zodat het gebruik van e-books een stuk gebruiksvriendelijker wordt.

Opzet

Doelgroep

Expeditie Anton richt zich op de toekomst en houdt rekening met diverse doelgroepen. Hoe kunnen diverse groepen verbonden worden en blijven aan de bibliotheek.

Doelstelling en maatschappelijke waarde
  • Betere kennis van zich ontwikkelende markten en daaruit voortkomende klantvragen.
  • Inzicht en behoeftes van (potentiële) klanten.
  • Nieuwe verbindingen maken tussen bestaande en nieuwe klanten.
  • Brug slaan tussen oude en nieuwe werelden.
  • Nieuwe producten en diensten met andere verdienmodellen bedenken.
  • Een bibliotheek die toegroeit naar een lerende organisatie.
  • Een toekomstbestendige bibliotheek creëren.
Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 11 december 2017