Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Parels

Routekaart voor Route 2020

Parels zijn kleine veelbelovende projecten die de moeite waard zijn om te delen.

Route 2020 heeft de acht meest opvallende, bijzondere en praktische Parels geselecteerd uit het hele land.

Voor elke Parel is er een Business Model Canvas ingevuld. Dat is een handig middel om een project op een transparante en overzichtelijke manier in kaart te brengen, onder de loep te nemen en communiceerbaar te maken.

Lees hier hoe het Business Canvas Model werkt.

Elke maand kun je hier een verse Parel bekijken.

Stichting ICT Beheer (SIB) - okt 2017

Stichting ICT Beheer (SIB) beheert  zaken met betrekking tot de ICT van de culturele instellingen die aangesloten zijn bij de stichting en gaat diverse contracten aan met verschillende partijen en  leveranciers. Er is gekozen voor samenwerking in vrijheid. Het motto van de stichting luidt: “Samen doen, wat samen kan en alleen doen wat je alleen wil doen”.

Meer over Stichting ICT Beheer (SIB)

Expeditie Anton - aug 2017

Vraagstukken van Expeditie Anton zijn onder andere hoe expats beter deel uit kunnen maken van de stad, welke rol kan de bibliotheek daarin spelen? Ook wordt er nagedacht over een multimediaal platform voor e-books, waarin alle content onder een dak kan worden opgevraagd zodat het gebruik van e-books een stuk gebruiksvriendelijker wordt.

Meer over de Parel Expeditie Anton.

Stadsambassade Alkmaar - jul 2017

Stadsambassade is een platform voor alle inwoners van Alkmaar en is bedoeld om zichtbaar te maken welke duurzame en sociale initiatieven er in de stad zijn, deze initiatieven te verbinden en elkaar te stimuleren tot nieuwe stappen. Stadmakers en inwoners van de stad zijn sinds de feestelijke opening met elkaar in contact gebracht om kennis te delen, initiatieven tot verbetering en vernieuwing te stimuleren en om met elkaar een community te gaan vormen, die mede drager kan worden van de stad. 

Meer over Stadsambassade Alkmaar op de Parels van Route 2020.

Scoor een boek! - juni 2017

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze plezier beleven aan het lezen. Met die gedachte voert de Bibliotheek, in samenwerking met de lokale basisscholen en met Eredivisieclubs het project Scoor een Boek! uit; een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal!

Meer over Scoor een boek! op de Parels van Route 2020.

Huis van de Informatie - mei 2017

In Venlo zijn 'Huizen van de Wijk' opgericht. De Bibliotheek Venlo heeft zich in dit verband ontwikkeld tot 'Huis van de Informatie' en ondersteunt vanuit haar expertise de Informatie en Adviesteams in de wijken bij het effectief en efficiënt vinden van informatie en het verbeteren van hun digitale vaardigheden. De bibliotheek heeft hiervoor een training ontwikkeld.

StudyShare - apr 2017

Studyshare is een service die studenten ondersteunt bij het studeren en is bedacht en ontwikkeld door OBA-bibliothecaris Frank Verbeek. Hij combineerde een aantal beproefde traditionele manieren om jezelf bij de les te houden tot één ultieme methode die afleiding geen kans geeft. Meedoen aan StudyShare is gratis. Wel moeten deelnemers voor aanvang op de dag zelf een ticket halen. 

Meer over StudyShare op de Parels van Route 2020.

B/Slash - mrt 2017

B/Slash is door bibliotheken eenvoudig aan te bieden aan middelbare scholen in het werkgebied. Dit interactieve en multimediale educatieprogramma, ontwikkeld door de Bibliotheek Gelderland Zuid, is opgebouwd rondom de Slash-reeks van uitgeverij Querido. In de reeks worden waargebeurde verhalen van jongeren, verteld door een jongerenschrijver. De thema's sluiten aan bij de belevingswereld van jongeren: drugs, misbruik, zwerven of verlies.

Meer over B/Slash op de Parels van Route 2020.

De Voorleesbus Blikkie - jan 2017

De Voorleesbus Blikkie is een laagdrempelig en veelbelovend initiatief op het gebied van taal, lezen en cultuur van Bibliotheek Helmond-Peel. Blikkie is een oldtimer waarin wordt voorgelezen aan kinderen en eventueel hun ouders. Aan maximaal 13 kinderen per keer wordt een half uur voorgelezen door enthousiaste vrijwilligers.

Meer over De Voorleesbus Blikkie op de Parels van Route 2020.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 25 oktober 2017