Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Je bent Belangrijk

Poster belangrijk

Zelf vrijwilliger worden in de Bibliotheek?

Neem contact op met jouw Bibliotheek in de buurt over wat je kunt doen. Want elke Bibliotheek heeft zijn eigen activiteiten.

Kijk op de gidsvoornederland welke bibliotheek bij jou in de buurt zit.

Wat kun je doen bij de Bibliotheek

Vrijwilligers helpen met, voor en in de bibliotheek. Voorbeelden van wat je allemaal kunt doen, staan hieronder:

  • Boekendienst aan huis: Vrijwilligers hebben één of meerdere klanten die niet zelf in staat zijn naar de bibliotheek te komen. Ze brengen en halen de boeken voor deze mensen.
  • Vrijwilligers primaire dienstverlening: Deze vrijwilligers zorgen samen met een professionele medewerker van de bibliotheek voor de dienstverlening tijdens openingstijden.
  • Vrijwilligers onbemande opening: Vrijwilligers houden toezicht in de bibliotheek op tijden dat er geen vaste medewerker aanwezig kan zijn. Op deze wijze kan de Bibliotheek meer uren open zijn voor het publiek.
  • Gastheer/gastvrouw: Vrijwilligers zijn aanwezig om mensen welkom te heten en verder te helpen, vaak ook bij lezingen.
  • Voorlezers: vrijwilligers lezen op een vaste dag en tijd voor aan kinderen in de bibliotheek.
  • Vrijwilligers Voorleesexpress: Vrijwilligers gaan een half jaar lang één uur per week voorlezen bij een gezin waar voorlezen niet vanzelfsprekend is.
  • Taalcoach/taalmaatje: vrijwilligers die volwassenen helpen die het Nederlands (nog) niet goed beheersen.
  • Vrijwilligers geven ook vaak korte cursussen op het gebied van gebruik van een smartphone, een ipad of een e-reader. Ook zijn er vrijwilligers die cursussen geven op het gebied van digitale vaardigheden.

Deze lijst is bij lange na niet volledig. De bibliotheek bij jou in de buurt kan je nog meer vertellen. Ga naar de gidsvoornederland voor jouw Bibliotheek in de buurt.

Printen
Laatst bijgewerkt op: 13 oktober 2016