18-12-2017 StOL verschuift besluitvorming leenvergoeding e-books opnieuw

Foto Vrouw met e-book

In de extra vergadering van  Stichting Onderhandelingen Leenvergoedingen (StOL) op 6 december 2017 is opnieuw geen besluit gevallen.

De extra vergadering was ingelast om te komen tot een tarief voor vergoeding leenrecht voor e-books. Er is geen overeenstemming bereikt.

Overleg leenvergoeding

Leden die namens de Stichting Leenrecht het bestuur van de StOL vormen, geven aan dat er met alle betrokken partijen wordt overlegd om tot een model te komen waarbij in principe alle E-book titels beschikbaar komen voor openbare bibliotheken. In zo'n model zal sprake zijn van een venster voor het moment van beschikbaar komen. De leden verwachten dit overleg komend voorjaar af te ronden.

In afwachting van deze afronding heeft de bibliotheekdelegatie in de StOL ermee ingestemd om de besluitvorming over een leenrechttarief voor e-books aan te houden tot het voorjaar van 2018.

Laatst bijgewerkt op: 18 oktober 2018