30-05-2016 Druk bezochte bijeenkomst 'Bibliotheek en vluchtelingen'

Kader Abdolah spreekt bijeenkomst bibliotheek en vluchtelingen toe

Op vrijdag 27 mei ontving de VOB een groot gezelschap uit gemeenten en bibliotheken rond het thema Bibliotheken en vluchtelingen.

De activiteiten van bibliotheken op het terrein van taalverwerving en integratie werden met voorbeelden uit de praktijk van Tilburg en Utrecht geillustreerd door Peter Kok en Ton van Vlimmeren. Ine den Hollander (CINOP) gaf een toelichting op de Taalkit DUTCH, Merel Heimens Visser (Stichting Lezen en Schrijven) vertelde over de inzet met Taalpunten en Taalhuizen. Jantine Kriens (directeur VNG) en Marleen Barth (voorzitter VOB) lichtten de inzet van beide verenigingen toe.

De schrijver Kader Abdolah nam het gezelschap mee in zijn eigen ervaringen als vluchteling. Hij benadrukte in een humoristisch betoog het belang van de taal om als vluchteling een plaats en bestaan te verwerven in Nederland.

Presentaties

Bekijk hier de hand-out en sommige presentaties:

Bekijk de foto's van de bijeenkomst op het Google Photo account van de VOB. En plaats rustig uw foto's erbij.
De bijeenkomst werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de VNG.

Laatst bijgewerkt op: 09 november 2019