Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Overstappen zorgverzekering

Verander van zorgverzekering en maak gebruik van de zorgcollectiviteiten van de VOB! Hoe doe je dat? Zit je nog wel bij de juiste verzekeraar en met de juiste polis?

Welke stappen kun je nemen, kan de nieuwe zorgvergelijkingstool van de VOB je daarin helpen?

In deze zorgvergelijker zijn onze twee zorgcollectieven Zilveren Kruis Achmea en VGZ inclusief kortingen en extra's opgenomen, van andere aanbieders zijn geen kortingen of extra's opgenomen.

Tot wanneer kun je veranderen van zorgverzekering?

Op 12 november 2018 zijn alle zorgpremies voor 2019 bekend gemaakt en is het mogelijk om weer te gaan vergelijken en een keuze te maken. Het is aan te bevelen om kritisch te blijven kijken naar je zorgverzekering. Zit je nog wel bij de juiste verzekeraar en met de juiste polis?

Tot en met 31 december 2018 krijg je de kans om over te stappen van zorgverzekering voor het verzekeringsjaar 2019. Een nieuwe zorgverzekering afsluiten kan dan nog uiterlijk tot 31 januari 2019, maar alleen wanneer je (zelf) de oude verzekering vóór 31 december 2018 hebt opgezegd. Indien je vóór 31 december 2018 een nieuwe verzekering afsluit, neemt de nieuwe verzekeraar de opzegging van de oude zorgverzekering voor zijn rekening.

Ga naar www.zk.nl/collectiviteitszoeker, voer 'branche VOB' in om de pakketten in te zien en premie te berekenen.

Veel mensen stappen niet over. De belangrijkste redenen daarvoor zijn:

  • Het verschil in kosten is te marginaal.
  • Angst bang om door een nieuwe verzekeraar te worden afgewezen, of dat het niet goed gaat met vergoedingen bij een andere verzekeraar.
  • We zien door de bomen het bos niet meer, ofwel we vinden het ingewikkeld.

Overstappen

Statistisch gezien stapt tussen de 5% en 10% over naar een andere verzekeraar. Net als voorgaande jaren blijven de meeste mensen dus waar ze zitten. Maar is dat verstandig? Vaak hebben mensen - zonder dat ze het zelf weten - een te dure zorgverzekering. De belangrijkste reden is dat ze geen gebruikmaken van de collectieve voordelen en aanvullende dekkingen hebben die ze helemaal niet nodig hebben.

Ons advies is om het in ieder geval eens goed te bekijken om zo dekking af te stemmen aan de hand van je eigen behoefte.

Door gebruik te maken van de zorgcollectiviteiten van de VOB en vervolgens de dekking van jouw zorgpolis goed af te stemmen op de behoefte, kan het zo maar zijn dat je premie bespaart.

Welke stappen kun je nemen?
  • Welke dekking is behoefte aan? Alleen een basisverzekering of ook aanvullend?
  • Maak je de keuze voor het standaard (wettelijke verplichte) of een verhoogd eigen risico?
  • Welke type polis, natura of vrije keuze is voor jou voldoende?
  • Wil je ook aanvullend? Welke dekking(en) ga je dan kiezen?
    Maak gebruik van de zorgcollectieven VGZ of Zilveren Kruis Achmea

Zorgvergelijker

Heb je de bovenstaande stappen doorlopen, dan is vergelijken van je huidige zorgverzekering zeer eenvoudig via onze nieuwe zorgvergelijker.

In deze vergelijkingsmodule van pakketten met een basis- en aanvullende verzekering tref je keuzemogelijkheden aan voor de gewenste vergoeding en dan voor de meest voorkomende aanvullende dekkingen (fysio, alternatieve geneeswijzen, brillen/lenzen, tandarts en orthodontie voor kinderen). Daarnaast kun je zelf nog extra wensen aangeven. Onze twee zorgcollectieven Zilveren Kruis Achmea en VGZ staan inclusief kortingen en extra's in de zorgvergelijker, van andere aanbieders zijn geen kortingen of extra's opgenomen.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 03 december 2018