Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Cyberverzekering

Bibliotheken beschikken over veel persoonlijke gegevens en zijn daarmee een gewild target voor cybercriminelen.

Door de toenemende digitalisering zullen de cyberrisico’s bij bibliotheken de komende jaren alleen maar toenemen. Naast het feit dat bibliotheken gevoelige klantgegevens vertrouwelijk willen houden is per 25 mei ook de AVG van kracht, waardoor bibliotheken de (wettelijke) verantwoordelijkheid om persoonsgegevens te beschermen.

Cybercriminaliteit

De vraag is niet of je met cybercriminaliteit te maken krijgt maar wanneer. Cybercriminaliteit is een veelomvattende term van phishing, het platleggen van een netwerk of website (bijvoorbeeld door DDOS, ransom- of cryptoware) tot het bekijken en stelen van gegevens. Het lekken van persoonsgegevens ontstaat niet alleen door risico’s van buitenaf. Zo’n lek kan ook ontstaan wanneer bijvoorbeeld een medewerker de beveiligingsmaatregelen omzeilt, zijn password laat slingeren of bestanden vernietigt zonder back-up. Maar ook een kwijtgeraakte USB-stick met persoonsgegevens of een verloren laptop veroorzaken een datalek

Cyberverzekering

Een cyberverzekering vergoedt de financiële schade en biedt een totaal ontzorgconcept.

  • Via scans en tools geeft een cyberverzekering u inzicht in de specifieke cyberrisico’s voor uw bedrijf. Ook krijgt u aanbevelingen om deze risico’s te beperken. Zo verkleint u de kans dat u slachtoffer wordt en verkleint u de impact van een cyberincident.
  • Wanneer het u tóch overkomt dan biedt een cyberverzekering een financiële vergoeding. Maar een cyberverzekering dekt meer dan de kosten als gevolg van een cyberincident.
  • Bij een cyberincident zijn de eerste 48 uur cruciaal om uw schade te beperken. U krijgt daarom via een cyberverzekering toegang tot een Incident Respons Team. Dit is een team van cyber IT-specialisten, juridisch adviseurs en communicatieprofessionals die u bijstaan wanneer een incident plaatsvindt. Dit team is 24/7 bereikbaar en zorgt ervoor dat u uw bedrijfsactiviteiten snel weer kunt hervatten.

Concordia de Keizer

Concordia de keizer is partner van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) op het gebied van cyberverzekeringen en helpt bibliotheken bij het in kaart brengen van hun cyberrisico’s. Een cybersecurityscan maakt deel uit van het VOB-arrangement.

Kijk voor meer informatie op Concordia de keizer.nl of neem contact op met Concordia de Keizer.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 23 september 2019