Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Omgaan met landelijke huisstijl

Maak gebruik van onze landelijke huisstijl en merkbeeld. Zo creeëren we meer eenheid in de openbare bibliotheekbranche.

Het merkbeeld voor openbare bibliotheken is ontwikkeld door de bureau SVT Branding. Dit in opdracht van een samenwerkingsverband van een aantal bibliotheken en de VOB.

Gebruik

Wilt u het beeldmerk en huisstijl van de Bibliotheek gebruiken? Dan moet uw openbare bibliotheek lid zijn van de Vereniging van Openbare Bibliotheken.
Bibliotheken die behoefte hebben aan een nieuw logo kunnen hiervan (gratis) gebruik maken. U bespaart hiermee op veel (ontwerp)kosten en zo ontstaat er meer eenheid binnen onze branche.

Merkteam

Bibliotheken en bibliotheekorganisaties dienen het landelijk Merkteam om advies of goedkeuring te vragen bij een specifieke ontwikkeling van de huisstijl. Ze kunnen ook concrete uitwerkingen voorleggen.
Het Merkteam is een onderdeel van de commissie Marketing van de VOB. Een keer per maand komt het team bij elkaar om te vergaderen, de huisstijl te bewaken en beslissingen te nemen over de doorontwikkeling.

Reglement

Voor het gebruik van beeldmerk en huisstijl heeft de VOB een reglement opgesteld. Hierin vindt u hoe u het beeldmerk kan gebruiken volgens de specificaties zoals vastgelegd in de huisstijlhandboeken.
Overig en ander gebruik is alleen toegestaan na schriftelijke toestemming van de directeur van de VOB.

Het auteursrechts op het beeldmerk berust bij SVT. De VOB heeft echter een exclusieve licentie voor het gebruik van het logo en het verlenen van sublicenties aan leden.

De VOB heeft het beeld- en woordmerk voor de branchehuistijl laten deponeren bij het Benelux Merkenbureau op 14 april 2010.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 03 oktober 2017