Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

CPNB

De bibliotheken kunnen gebruik maken van alle campagnes van de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

In 2001 zijn de openbare bibliotheken toegetreden tot de CPNB. De campagnes Nederland Leest en Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op de bibliotheken. 

Partners CPNB

De VOB is één van de drie partners, naast Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) en de Groep Algemene Uitgevers (GAU) die eens in de drie jaar een convenant sluiten. De drie partners leveren bestuursleden aan het CPNB.

VOB verlengt convenant met CPNB - sept 2015

Het VOB bestuur heeft in september 2015 het convenant met CPNB getekend op basis van het advies van de commissie Marketing. Dat betekent dat in de periode 2016 -2018 de bibliotheken weer verzekerd zijn van deelname aan campagnes.

Campagnereglement CPNB aangepast - jan 2015

Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft haar campagnereglement aangepast naar aanleiding van signalen van de VOB.

Campagnereglement

De VOB heeft met de CPNB een convenant afgesloten waarin geregeld is dat openbare bibliotheken aan deze campagnes meedoen. Daarvoor betaalt de bibliotheekbranche aan de CPNB jaarlijks een bijdrage van ruim 400.000 euro, die de VOB via haar contributie incasseert.
In het aangepaste campagnereglement is nu vastgelegd dat alleen leden van de VOB aan de campagnes mogen meedoen. Deze aanpassing was nodig, omdat er een nieuwe markt is ontstaan van aanbieders van bibliotheekfuncties. Deze partijen zijn niet lid van de VOB en betalen dus niet mee aan het convenant.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 04 september 2017