Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Certificering Openbare Bibliotheken

Organisaties die in het bezit zijn van een bibliotheekcertificaat voldoen aan normen op het gebied van het niveau van producten en diensten en landelijke netwerkkwaliteit.

De certificering wordt uitgevoerd door de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken (SCOB).

De auditoren van Stichting Bibliotheekcertificaat werken op basis van de notitie Aantoonbaarheid conformiteit. Uitgangspunt is dat het niet (alleen) gaat om papier, maar om wat bibliotheken doen met de certificeringsnorm. Samen de nieuwe certificeringsnorm en de eisen rond toegankelijkheid van bibliotheken en hun websites te vinden vormen ze een goed hulpmiddel om zicht te houden op de vragen die een rol spelen bij certificering.

Bijdrage VOB certificering 2014-2017 - nov 2016

Tijdens de ledenvergadering van 10 december 2015 hebben de leden het voorstel van het bestuur aangenomen, zodat de VOB bijdraagt aan de kosten van de audits voor de certificering 2014-2017. U kunt deze bijdrage vanaf nu aanvragen bij de VOB.

Bijdrage

De Stichting Certificering Openbare Bibliotheken (SCOB) factureert de kosten voor de certificering bij u. Na uw betaling van deze factuur kunt u de VOB verzoeken een financiële bijdrage te leveren van respectievelijk € 4.500 voor kleine bibliotheken of € 6.300 voor grote bibliotheken. De SCOB hanteert deze indeling van klein of groot.

Kosten declareren 

Graag ontvangt de VOB een factuur van u met daarin

  • uw lidmaatschapsnummer
  • IBAN nummer
  • bedrag excl. btw, btw en totaalbedrag
  • omschrijving: kosten certificering 2014-2017

Stuur uw factuur per mail o.v.v. 'verzoek bijdrage kosten certificering'

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 05 april 2017