Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Stichting beheer aandelen NBD

De Stichting NBD is de aandelenbeheerstichting van NBD Biblion BV. Het bestuur bestaat uit 8 personen.

De bestuursleden uit de hoek van de bibliotheken worden bindend voorgedragen door het VOB bestuur.

De VOB benoemt vier bestuursleden, de brancheorganisatie van uitgevers - het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) - benoemt er twee en de brancheorganisatie van boekhandelaren - Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) - benoemt ook twee bestuursleden.

Vacature - febr 2017

In het bestuur van de Stichting NBD zitten vier leden op voordracht van de VOB. Inmiddels is daar een vacature ontstaan. Ons bestuur heeft ingestemd met het voorstel van het NBD Biblion bestuur om deze vacature niet in te vullen tot er meer duidelijkheid is over de positionering en de governance van de NBD.

Bestuurswisseling - juli 2015

Het bestuur van de VOB heeft Liesbeth Vogelaar (directeur Bibliocenter, Weert) benoemd in het bestuur van Stichting NBD in zijn vergadering van 3 juli 2015. Zij neemt de plaats in van Christine Kempkes.

Benoemingen in bestuur - 2014

Het bestuur van de VOB heeft in 2014 Ton van Vlimmeren (directeur Bibliotheek Utrecht) benoemd als voorzitter in het bestuur van Stichting NBD.
Het bestuur van de VOB heeft Mannes Westra (directeur KopGroep Bibliotheken, Den Helder) en Ria Oudega (directeur Openbare Bibliotheek Arnhem) in 2014 benoemd in het bestuur van Stichting NBD.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 14 augustus 2018