Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal

Bibliotheek-, cultuur- en taalorganisaties werken vanaf dit jaar in gezamenlijkheid aan de toetsing van hun kwaliteit en hanteren één kwaliteitskader, het certificeringskader 'Kwaliteit in Beeld'.

In 2018 is Stichting Certificering Openbare Bibliotheken (SCOB), opgericht in 2006, overgegaan in de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT).

CBCT voert als onafhankelijke organisatie de audits uit. Het bestuur van CBCT bestaat uit leden benoemd op voordracht van VOB, Cultuurconnectie en VNG.

Stimuleringspremie certificering Kwaliteit in Beeld - dec 2018

Met ingang van 1 januari 2019 kunnen onze leden een premie kwaliteitszorg bibliotheekorganisaties ‘Kwaliteit in Beeld’ voor de periode 2019 - 2022 aanvragen. Deze premie heeft als doel een stimulans te geven aan blijvende kwaliteitszorg binnen onze branche. Lees ook ons bericht 'Stimuleringspremie certificering Kwaliteit in Beeld'.

Certificeringskader Kwaliteit in Beeld in werking - nov 2018

Bibliotheek Hengelo, Muziekschool Hillegom en Factorium Podiumkunsten uit Tilburg voldoen als eerste drie organisaties aan de nieuwe eisen van Kwaliteit in Beeld, het certificeringskader voor bibliotheekwerk, cultuur en taal. Lees ook ons bericht 'Certificeringskader Kwaliteit in Beeld in werking'.

Pilot Taalhuizen 2018 - jun 2018

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) start een pilot waarin een aantal Taalhuizen samen met hun landelijke samenwerkingspartners gaan verkennen hoe zij zelf hun kwaliteit in kaart kunnen brengen en hoe een externe toets daarvan ingericht zou kunnen worden. Lees ook ons bericht 'Pilot Taalhuizen 2018'.

Kwaliteit in beeld - juni 2018

Ronald Giphart had donderdag 7 juni de eer om het gemeenschappelijke certificeringskader 'Kwaliteit in Beeld' officieel te lanceren in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Herbenoeming - febr 2017

Het VOB bestuur heeft Els Brons is per 1 januari 2017 herbenoemd voor een tweede zittingstermijn van vier jaar.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 20 februari 2019