Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

20-06-2017

Onderzoeksrapport afdracht leenrechtvergoedingen...

Minister Bussemaker  van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft het onderzoeksrapport over de ontwikkelingen in de uitleningen bij openbare bibliotheken en de daarmee samenhangende afdracht van... meer »

20-06-2017

Uit onze ledenvergadering

Meer dan 100 leden kwamen donderdag 15 juni naar onze ledenvergadering in Utrecht. We hebben met elkaar gesproken over onder andere verdere vernieuwing van onze vereniging, certificering,... meer »

20-06-2017

Ledendag Vrijwilligers en beleid

Veel van onze leden waren op 15 juni aanwezig bij onze ledendag 'Vrijwilligersbeleid'. Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en Humanitas deelden kennis vanuit... meer »

15-06-2017

Werkbezoek Vera Bergkamp aan Haagse Bibliotheek

Op uitnodiging van de VOB bezocht Vera Bergkamp, Tweede Kamerlid D66, de Haagse Bibliotheek aan het Spui. Directeuren Charles Noordam en Paul Broekhoff leidden het gezelschap rond in... meer »

15-06-2017

Digitale toolkit 'Nieuwe Arbowet'

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid lanceerde de digitale toolkit 'Nieuwe Arbowet' om organisaties voor te lichten over de Arbowet wijzigingen die ingaan per 1 juli... meer »

14-06-2017

Uit de alv

Vernieuwing fuwa-instrument Sinds het najaar 2016 zijn de cao-tafels in de bibliotheekbranche en in de branche kunsteducatie met elkaar in gesprek om gezamenlijk te komen tot vernieuwing van ons... meer »

14-06-2017

Gesprek over de toekomst van Europa

In maart publiceerde Jean Claude Juncker (voorzitter Europese Commissie) 5 toekomstscenario's voor de Europese Unie. Over deze scenario's gaat de Europese Commissie (EC) graag met inwoners van... meer »