Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

15-05-2019

Nieuwe regiogidsen aan de slag

Met drie nieuwe regiogidsen aan boord is er weer een impuls gegeven aan de innovatiebeweging binnen bibliotheken. Ze gaan lokale innovatie verder helpen en zo mogelijk verbinden met andere... meer »

14-05-2019

Antwoord minister op dreigende sluiting...

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft op 13 mei gereageerd op schriftelijke vragen van Tweede Kamerlid Asscher. Bekijk hier de 'Antwoorden op vragen van het lid... meer »

13-05-2019

Reactie VOB op internetconsultatie btw...

De Vereniging van Openbare Bibliotheken heeft gereageerd op de internetconsultatie over het wetsvoorstel 'Btw-tarieven elektronische uitgaven' van het ministerie van Financiën.  We pleiten voor... meer »

08-05-2019

Tekorten gemeenten, dreigende sluiting...

Door tekorten bij jeugdhulp en GGZ moeten gemeenten bezuinigen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft een "Open brief over jeugdzorg en GGZ aan onze inwoners" gepubliceerd... meer »

06-05-2019

Internetconsultatie verlaging btw voor...

Na het besluit in het Europees Parlement eind 2018 komt de btw-verlaging van e-publicaties in Nederland eraan. Het voornemen is om dit per 1 januari 2020 in te laten gaan. Ministerie van Financiën... meer »

02-05-2019

SeniorWeb, Vereniging van Openbare Bibliotheken...

UTRECHT – Op 2 mei ondertekenden SeniorWeb, de Vereniging van Openbare Bibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek een overeenkomst om de komende vijf jaar samen te werken aan het vergroten van... meer »

29-04-2019

Dreigende sluiting bibliotheken leidt tot vragen...

Naar aanleiding van onder andere de uitzending van EenVandaag over 'Gemeenten moeten kiezen tussen bibliotheek en jeugdzorg' heeft Lodewijck Asscher (PvdA) schriftelijk vragen gesteld aan minister... meer »