Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

21-11-2016

Nieuw handboek: Bibliotheek.nl online styleguide

Een gloednieuwe styleguide voor opgefriste landelijke online huisstijl! Het Merkteam heeft dit handboek gemaakt voor het toepassen landelijke huisstijl voor websites, samen met de KB. Je vindt er... meer »

17-11-2016

Gepersonaliseerde marketing in landelijke...

De bibliotheken zitten midden in het digitale tijdperk. Daarin is communicatie voor bibliotheken belangrijker dan ooit te voren. Biblionet uit Enschede, bekend van o.a. de landelijke huisstijlportal,... meer »

10-11-2016

European Court decides: ‘Lending rights for...

The Netherlands Association of Public Libraries (VOB) is pleased with the ruling of The European Court of Justice (CJEU) and send a press release 'European Court decides: ‘Lending rights... meer »

07-11-2016

Modernisering auteursrecht EU: laat u horen

De nationale overheid is een internetconsultatie gestart over de Europese voorstellen voor hervorming van het auteursrecht. Reageren op de onderwerpen die de Europese Commissie heeft geagendeerd kan... meer »

03-11-2016

Aanbesteding lokaal bibliotheekwerk; wat nu?

Stel, uw gemeente schrijft een competitie uit voor het leveren van lokale bibliotheekdiensten en nodigt verschillende aanbieders uit om een offerte in te dienen. Wat kun je als bibliotheek het beste... meer »

03-11-2016

'Hoe stimuleren we duurzame inzetbaarheid?'

Binnen het programma Duurzame Inzetbaarheid (ESF 2014 - 2020) werken ze eraan om mensen langer en productief aan het werk te houden door leeftijdsbewust personeelsbeleid. Hebben jullie als... meer »

27-10-2016

De VOB bij Generation Code in Brussel

Op initiatief van de Europese Commissie presenteerden bibliotheken en associaties van bibliotheken, zich tijdens Code Week in het Europese Parlement. Ook de VOB was erbij! De Generation Code:... meer »