Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

05-04-2017

VOB vindt nieuw huis in Utrecht

Vanaf september 2017 bevindt de Vereniging van Openbare Bibliotheken zich in het midden van Nederland en het hart van Utrecht. De contracten voor ons nieuwe kantoor werden op 30 maart... meer »

05-04-2017

Compensatie transitievergoeding

Is uw administratie van zieke werknemers die uit dienst gaan goed op orde? Het Wetsvoorstel compensatie transitievergoeding, gaat naar verwachting met terugwerkende kracht tot 1 juli 2015... meer »

04-04-2017

Toolkit Nationale Bibliotheekpas vernieuwd

"De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken." Deze kernboodschap van de campagne 'De Bibliotheek maakt je rijker',... meer »

30-03-2017

Alles begint met taal: Living Labs afgerond

Afgelopen zes maanden werkten openbare bibliotheken, UWV en Stichting Lezen & Schrijven intensief samen in zogenaamde living labs. In deze living labs werden de krachten gebundeld om mensen op de... meer »

27-03-2017

Bibliotheek met stip op 2 bij e-book abonnementen

NU.nl heeft een vergelijking gemaakt voor abonnementsdiensten e-books. In deze vergelijking komt het e-book platform van bibliotheken uit op nummer 2. E-books NU.nl keek naar aanbod,... meer »

13-03-2017

Aandacht voor Marrakesh Verdrag voor mensen met...

De VOB vraagt aandacht bij het parlement en ministeries van Veiligheid & Justitie (V&J), Economische Zaken (EZ) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) voor de implementatie binnen de EU... meer »

20-02-2017

Lokale stimulering cultuur en sport

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten zet alle introducties en herijkingen van lokale stimuleringsregelingen op een rij in de ledenbrief 'Stimulering cultuur en sport in school en... meer »