Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

30-11-2016

Project rekeningschema; wat gebeurt er in de...

Directeur van Bibliotheek Z-O-U-T, Mariet Wolterbeek vertelt wat er bij haar bibliotheek gebeurt. Bibliotheek Z-O-U-T werkt met een productenboek waarin per product of dienst, de doelstellingen en... meer »

30-11-2016

Kindpakket maakt kinderen in armoede kansrijker

Een bibliotheekabonnement als mede-invulling van het kindpakket. Deze suggesties staat in een brief van Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid J. Klijnsma aan de Tweede Kamer, met als... meer »

28-11-2016

Samenwerkingsvormen van bibliotheekorganisaties

De organisatievormen van openbare bibliotheken veranderen. Bibliotheken werken steeds meer samen met lokale partners in bredere domeinen of gaan fusies aan. De samenwerkingsvorm waarin de... meer »

21-11-2016

Nieuw handboek: Bibliotheek.nl online styleguide

Een gloednieuwe styleguide voor opgefriste landelijke online huisstijl! Het Merkteam heeft dit handboek gemaakt voor het toepassen landelijke huisstijl voor websites, samen met de KB. Je vindt er... meer »

17-11-2016

Gepersonaliseerde marketing in landelijke...

De bibliotheken zitten midden in het digitale tijdperk. Daarin is communicatie voor bibliotheken belangrijker dan ooit te voren. Biblionet uit Enschede, bekend van o.a. de landelijke huisstijlportal,... meer »

10-11-2016

European Court decides: ‘Lending rights for...

The Netherlands Association of Public Libraries (VOB) is pleased with the ruling of The European Court of Justice (CJEU) and send a press release 'European Court decides: ‘Lending rights... meer »

07-11-2016

Modernisering auteursrecht EU: laat u horen

De nationale overheid is een internetconsultatie gestart over de Europese voorstellen voor hervorming van het auteursrecht. Reageren op de onderwerpen die de Europese Commissie heeft geagendeerd kan... meer »