Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

04-09-2017

Bibliotheken zetten in op basisvaardigheden

Vrijwel alle openbare bibliotheken hebben een cursus- en trainingsaanbod basisvaardigheden voor volwassenen. Dat blijkt uit het onderzoek 'Dienstverlening openbare... meer »

04-09-2017

Beleidsregel Boeteoplegging...

Door de wijzigingen van de Arbowet en het Arbobesluit wordt ook de Beleidsregel Boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwet aangepast. De gewijzigde beleidsregel Boeteoplegging is van toepassing op... meer »

15-08-2017

Fantasierijk start eind augustus

Op 28 augustus starten we met het thema FANTASIERIJK uit de positioneringscampagne 'De Bibliotheek maakt je rijker'. Jullie kunnen gebruik maken van blogs, social media banners en posters. De... meer »

15-08-2017

Peiling burgerinitiatieven en aanbieders...

Helft van onze leden (76 van de 150 bibliotheekorganisaties) heeft onze peiling burgerinitiatieven en commerciële bibliotheekaanbieders binnen het openbare bibliotheeknetwerk ingevuld. Deze peiling... meer »

14-08-2017

Kamerbrief beheerplan digitale openbare...

Minister Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) biedt met een Kamerbrief het beheerplan Landelijke Digitale Openbare Bibliotheek van de Koninklijke Bibliotheek (KB) aan. Zij doet dit aan... meer »

02-08-2017

VNG ledenbrief loonkostenontwikkeling

Ieder jaar informeert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) haar leden over de ontwikkeling van de loonkosten in de cao-sectoren Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening (vanaf medio 2017... meer »

24-07-2017

Vacature CPNB bestuur

De stichting collectieve propaganda van het Nederlandse boek (CPNB) zoekt een nieuw algemeen bestuurslid met meerjarige ervaring in de openbare bibliotheekbranche.   De vacature... meer »