Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

30-03-2017

Alles begint met taal: Living Labs afgerond

Afgelopen zes maanden werkten openbare bibliotheken, UWV en Stichting Lezen & Schrijven intensief samen in zogenaamde living labs. In deze living labs werden de krachten gebundeld om mensen op de... meer »

27-03-2017

Bibliotheek met stip op 2 bij e-book abonnementen

NU.nl heeft een vergelijking gemaakt voor abonnementsdiensten e-books. In deze vergelijking komt het e-book platform van bibliotheken uit op nummer 2. E-books NU.nl keek naar aanbod,... meer »

23-03-2017

Vaststelling tarieven leenvergoeding 2017...

Op 15 maart heeft de Stichting Onderhandelingen Leenvergoedingen (StOL) geen overeenstemming bereikt over de tarieven leenvergoeding voor 2017. De StOL komt medio mei bij elkaar om verder te... meer »

16-03-2017

'Effectmeting hoognodig' op Nationale...

De sessie 'Effectmeeting hoognodig' uit het project meervoudig verantwoorden kon rekenen op veel belangstelling tijdens het Bibliotheekcongres op 14 maart. De zaal was meer dan vol. Edwin van der... meer »

13-03-2017

Aandacht voor Marrakesh Verdrag voor mensen met...

De VOB vraagt aandacht bij het parlement en ministeries van Veiligheid & Justitie (V&J), Economische Zaken (EZ) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) voor de implementatie binnen de EU... meer »

02-03-2017

Nieuwe collega's op het bureau

Op 1 maart hebben we twee nieuwe collega's verwelkomd: Erma van Lamoen en Marsha de Munnik. Erma van Lamoen gaat aan de slag als beleidsadviseur en volgt daarmee Coen van Hoogdalem op. De eerste... meer »

20-02-2017

Lokale stimulering cultuur en sport

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten zet alle introducties en herijkingen van lokale stimuleringsregelingen op een rij in de ledenbrief 'Stimulering cultuur en sport in school en... meer »