Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

08-05-2018

Voortgang werkgroepen traject nieuwe cao

In april en mei zijn werkgroepen 3 en 4 van start gegaan ter voorbereiding op de nieuwe gezamenlijke cao voor bibliotheken en kunsteducatie. De werkgroepen bestaan uit vertegenwoordigers uit beide... meer »

08-05-2018

Gezamenlijke reactie wetsvoorstel Wab

Zeven branche- en werkgeversverenigingen in de kunst- en cultuursector, waaronder de Vereniging voor Openbare Bibliotheken, hebben gezamenlijk gereageerd op het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in... meer »

01-05-2018

Subsidieregeling MeeMaakPodia en bibliotheken

Bibliotheekorganisaties werken vanuit functies ontmoeting & debat en kunst & cultuur, steeds meer samen met organisaties uit hun omgeving. Voor die verbreding van het maatschappelijk... meer »

30-04-2018

Gezocht: jeugdbibliothecaris van het jaar

Je kent hem of haar wel: weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil en zorgt voor een knusse, veilige leesomgeving voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Deze bevlogen boekenspecialisten... meer »

25-04-2018

Onze vereniging zoekt twee nieuwe bestuursleden

Wegens het vertrek van Bart Fiers en het aankomend vertrek van Irmgard Reijntjes is de Vereniging van Openbare Bibliotheken op zoek naar twee nieuwe bestuursleden.  Gezien de samenstelling van... meer »

25-04-2018

Onderzoek vrijwilligers in de bibliotheek...

Op 17 april publiceerde Stichting BibliotheekWerk (SBW) het onderzoek 'Vrijwilligers in de bibliotheek' waar bijna 125 bibliotheekorganisatie aan mee hebben gewerkt. Lees het volledige... meer »

23-04-2018

"Bibliotheken zijn publieke huiskamers"

"De openbare bibliotheken zijn in een dynamische fase van transitie, van traditionele boekenuitleencentra naar multifunctionele ontmoetingsplekken". De Raad voor Cultuur... meer »