Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

21-03-2018

De eerste 100 dagen van het kabinet

PvdA kamerlid Lodewijk Asscher stelde 100 vragen aan de minister-president over de eerste 100 dagen van het kabinet. Twee van deze vragen betroffen bibliotheken.  De antwoorden op deze... meer »

21-03-2018

Wat ons bestuur besproken heeft op 6 maart

Ons bestuur sprak onder andere over de taakverdeling in bestuur na het vertrek van de voorzitter en in het licht van de nieuwe themacommissies, de regiobijeenkomsten, en de profielen nieuwe... meer »

21-03-2018

Campagne ‘Glansrijk’ weer van start

Ook dit jaar laten de openbare bibliotheken zien dat ze alle faciliteiten in huis hebben die scholieren en studenten helpen om ‘Glansrijk’ te kunnen slagen.  Glansrijk De campagne ‘Glansrijk’... meer »

20-03-2018

Bieb en buurthuis bundelen hun krachten

Op 5 maart kwamen geïnteresseerde bestuurders van Sociaal Werk Nederland en de Vereniging Openbare Bibliotheken samen om te brainstormen over slimme samenwerkingsvormen, landelijk en vooral... meer »

19-03-2018

Voortgang AVG: nieuwe rollen en nieuwe...

In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die per 25 mei a.s. wordt gehandhaafd, hebben de Koninklijke Bibliotheek (KB), De Stichting Samenwerkende POI's Nederland (SPN) en... meer »

19-03-2018

EX LIBRIS nu beschikbaar op dvd en blu-ray

De documentaire 'Ex Libris: The New York Public Library' van Frederick Wiseman is te bestellen om thuis te bekijken, een gratis screening in uw bibliotheek of voor educatief gebruik. Bestel Ex... meer »

19-03-2018

Antwoorden minister van Engelshoven op vragen Wsob

Op vrijdag 16 maart stuurde minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) haar antwoorden op de vragen van verschillende Tweede Kamerfracties over de midterm review van de Wet... meer »