Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

15-08-2017

Peiling burgerinitiatieven en aanbieders...

Helft van onze leden (76 van de 150 bibliotheekorganisaties) heeft onze peiling burgerinitiatieven en commerciële bibliotheekaanbieders binnen het openbare bibliotheeknetwerk ingevuld. Deze peiling... meer »

14-08-2017

Kamerbrief beheerplan digitale openbare...

Minister Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) biedt met een Kamerbrief het beheerplan Landelijke Digitale Openbare Bibliotheek van de Koninklijke Bibliotheek (KB) aan. Zij doet dit aan... meer »

02-08-2017

VNG ledenbrief loonkostenontwikkeling

Ieder jaar informeert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) haar leden over de ontwikkeling van de loonkosten in de cao-sectoren Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening (vanaf medio 2017... meer »

24-07-2017

Vacature CPNB bestuur

De stichting collectieve propaganda van het Nederlandse boek (CPNB) zoekt een nieuw algemeen bestuurslid met meerjarige ervaring in de openbare bibliotheekbranche.   De vacature... meer »

13-07-2017

Wij zoeken mensen voor e-content bibliotheken

De KB Inkoopcommissie digitale content en de Adviescommissie e-content (Avec) zoeken een nieuw lid. Door vertrek van een van haar leden is er een vacature ontstaan in de KB Inkoopcommissie, en een... meer »

03-07-2017

Tarieven leenvergoedingen vastgesteld

Op 28 juni 2017 heeft de Stichting Onderhandelingen Leenvergoedingen (StOL) tarieven voor leenvergoedingen vastgesteld. Het leenrecht is het recht van de rechthebbende op een billijke vergoeding... meer »

28-06-2017

Zet jullie bibliotheek op de kaart met animatie!

Wij zijn verheugd dat we jullie de animatiefilm 'Bibliotheken veranderen levens' kunnen aanbieden met jullie eigen bibliotheeklogo. Vraag jullie gepersonaliseerde film aan voor 1 september! Vraag... meer »