Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

01-11-2017

Geletterde samenleving

De VOB ziet aanleiding om zich te laten horen over geletterdheid in het licht van het regeerakkoord van kabinet Rutte III. Als Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) zijn we heel blij met... meer »

01-11-2017

De VOB feliciteert Jef van Gool met zijn...

Bij de aftrap van de campagne 'Nederland Leest' in Amersfoort heeft Jef van Gool, oprichter van Literatuurplein, een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange grote betrokkenheid bij... meer »

25-10-2017

Pilot Juridisch Loket in bibliotheek Emmen

Naast leren, delen en creëren kunnen de inwoners van Emmen vanaf 2 november ook bij bibliotheek Emmen terecht voor gratis juridische hulp van Het Juridisch loket.  Advies via... meer »

24-10-2017

Sectorbeschrijvingen cultuur vernieuwd

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft met het oog op de nieuwe cultuurperiode sectorbeschrijvingen laten maken van de verschillende cultuursectoren, van onder andere de... meer »

16-10-2017

Nieuwe benoemingen KB Inkoopcommissie

Ons VOB bestuur heeft Monique Groeneveld (Adviescommissie e-content) (Avec) en Paul Adels (KB Inkoopcommissie digitale Content) bekrachtigd als nieuwe leden van de KB Inkoopcommissie. Wij... meer »

12-10-2017

Kabinet investeert weer in cultuur

Kabinet Rutte III verhoogt het budget om laaggeletterdheid terug te dringen met € 5 miljoen per jaar en gaat investeren in kunst, cultuur en erfgoed. Dat staat in het regeerakkoord 'Vertrouwen... meer »

10-10-2017

De VOB over Bibliotheekwet (Wsob)

Dit najaar onderzoekt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) in een midterm review wat de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob) heeft gebracht. De Vereniging van... meer »