Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

07-03-2019

Vervolg overeenkomst Belastingdienst en KB

Op 15 februari hebben onze leden het bericht ontvangen dat de VOB zich niet schaart achter de overeenkomst zoals die door de Koninklijke Bibliotheek (KB) gesloten is met de... meer »

06-03-2019

Nieuwe regiogidsen gezocht!

Innovatie is een beweging die niet stil staat. Daarom zijn we op korte termijn op zoek naar drie nieuwe regiogidsen die zich in willen zetten om bibliotheekinnovatie op te halen, kennis te... meer »

05-03-2019

Aanslag OZB/WOZ-beschikking al ontvangen?

Bezwaar maken tegen de aanslag OZB/WOZ moet binnen zes weken. De meeste aanslagen komen binnen in januari en februari. Drevast Bouw en Waarderingen onderzoekt of jouw bibliotheekorganisatie kan... meer »

05-03-2019

RvC advies 'Financiering van cultuur'

In het advies 'Financiering van cultuur' stelt de Raad voor Cultuur (RvC) dat de cultuursector een aanvullend instrumentarium nodig heeft. Om zo nieuwe financieringsbronnen aan te... meer »

04-03-2019

Innovatie delen maakt je rijker!

Een dag vol enthousiaste bibliotheekprofessionals die hun innovatieve ups en downs met elkaar deelden, dat was de Landelijke Dag Nieuwe Bibliotheekinitiatieven op 14 februari in... meer »

28-02-2019

"Gemeenten financieel onder druk"

Nederlandse gemeenten hebben steeds meer moeite om rond te komen volgens de benchmark "Financiële positie gemeenten onder druk. De impact van het sociaal domein"... meer »

27-02-2019

IPO vraagt aandacht voor regionale kansen nieuw...

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen brengt het Interprovinciaal Overleg (IPO) met de brief ‘Cultuurbeleid voor de periode 2021-2024’ het belang van samenhang en synergie in... meer »