Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

25-10-2017

Pilot Juridisch Loket in bibliotheek Emmen

Naast leren, delen en creëren kunnen de inwoners van Emmen vanaf 2 november ook bij bibliotheek Emmen terecht voor gratis juridische hulp van Het Juridisch loket.  Advies via... meer »

24-10-2017

Sectorbeschrijvingen cultuur vernieuwd

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft met het oog op de nieuwe cultuurperiode sectorbeschrijvingen laten maken van de verschillende cultuursectoren, van onder andere de... meer »

16-10-2017

Nieuwe benoemingen KB Inkoopcommissie

Ons VOB bestuur heeft Monique Groeneveld (Adviescommissie e-content) (Avec) en Paul Adels (KB Inkoopcommissie digitale Content) bekrachtigd als nieuwe leden van de KB Inkoopcommissie. Wij... meer »

12-10-2017

Kabinet investeert weer in cultuur

Kabinet Rutte III verhoogt het budget om laaggeletterdheid terug te dringen met € 5 miljoen per jaar en gaat investeren in kunst, cultuur en erfgoed. Dat staat in het regeerakkoord 'Vertrouwen... meer »

10-10-2017

De VOB over Bibliotheekwet (Wsob)

Dit najaar onderzoekt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) in een midterm review wat de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob) heeft gebracht. De Vereniging van... meer »

10-10-2017

Wilma Meerwijk is gestart

Onze nieuwe medewerker secretariaat Wilma Meerwijk is 9 oktober begonnen bij ons bureau van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB). Zij heeft ruime ervaring op het gebied van secretariële... meer »

10-10-2017

Subsidie verbeteren taalniveau laagtaalvaardige...

De subsidieregeling 'Tel mee met taal' is door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) uitgebreid met een mogelijkheid voor de verbetering van het taalniveau van laagtaalvaardige... meer »