22-06-2015 Vooraf aan alv: 'Meten is weten is vertellen'

Plectrum VOB met tekst alv

Vooraf aan de ledenvergadering zijn drie presentaties over het thema 'Meten is weten en weten is vertellen' gegeven.

Annemarie Wennekers van Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) legde uit hoe de vergaring van cijfers tot stand komt over vrijetijdsbesteding. Mediatijdsbesteding is gestegen tot 7 uur per dag in 2013. Belangrijk is om te blijven meten als je echt iets wilt weten.

Daarna kwam Claudia de Graauw van Effectmeting & Doelbereik aan het woord. Alles in meetbaar maar wat zegt het? Dus ga niet in het wilde weg cijfers verzamelen. Waarde is meer dan het omrekenen naar euro's. Hoe maak je bijvoorbeeld ontmoeting en debat meetbaar voor de gemeente?

Tot slot beschreef Marian Buvelôt (De Bibliotheek, Weesp) hoe zij omgaat met het plannen binnen haar organisatie. Om te kunnen ondernemen als bibliotheek heb je tijd nodig. Zij is begonnen met het opstellen en volgen van een jaarwerkplan. Wees je bewust van de voordelen en nadelen van plannen. En geef getallen een gezicht.

Bekijk de presentaties:

Laatst bijgewerkt op: 21 januari 2019