22-01-2019 Monitor Bibliotheekwet 2017 naar Tweede Kamer

Logo: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur en Wetenschap (OCW) stuurde op 17 januari de Monitor Bibliotheekwet 2017 naar de Tweede Kamer.

Bibliotheekmonitor

De Monitor Bibliotheekwet 2017 geeft een beeld van de eerste drie jaar van de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob). Minister van Engelshoven geeft in deze brief een overzicht van de belangrijkste cijfers uit de Bibliotheekstatistiek 2017. Daarnaast gaat de minister in op de volgende onderwerpen die in 2018 specifieke aandacht hebben gekregen. Zoals de uitvoering van de motie Asscher over het behoud van bibliotheken in kleine kernen, het e-lending convenant, de verkenning van een collectief landelijk bibliotheeksysteem en de motie Diertens over de rol van bibliotheken in Caribisch Nederland omtrent het leven lang leren beleid.

Download de brief 'Monitor Bibliotheekwet 2017'.

Download het document 'Bibliotheekstatistiek 2017'.

Laatst bijgewerkt op: 18 april 2019