Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

17-09-2019

Innovatie in bibliotheken: nieuws uit de regio

Onze vier regiogidsen geven een impuls aan de innovatiebeweging binnen bibliotheken, door lokale innovatie verder te helpen en zo mogelijk te verbinden met (landelijke) programma's en projecten. Vie... meer »

12-09-2019

Michaël van Straalen neemt afscheid van onze...

Michaël van Straalen heeft besloten om zijn voorzitterschap van de Vereniging van Openbare Bibliotheken per direct te beëindigen. Hij geeft aan dat de VOB een voorzitter... meer »

10-09-2019

Afspraken vervolgaanpak laaggeletterdheid...

Tijdens de aftrap van de Week van de Alfabetisering ondertekende minister Ingrid van Engelshoven (OCW) samen met de VNG afspraken over de vervolgaanpak laaggeletterdheid. Gemeenten ontvangen... meer »

05-09-2019

"Leenrecht onder de loep"

Deze week is het onderzoek "Leenrecht onder de loep" verschenen. Het rapport wordt besproken in de september-vergadering van Stichting Onderhandelingen Leenvergoedingen... meer »

04-09-2019

Uitbreiding samenwerking SeniorWeb, VOB en KB

Naar schatting zijn circa één miljoen mensen in Nederland digibeet, onder wie veel laagopgeleiden en ouderen. Toch neemt het aantal senioren dat online actief is, jaarlijks toe. Zo is de afgelopen... meer »

02-09-2019

Cultuur in de provinciale coalitieakkoorden...

Wat zijn de provinciale ambities voor kunst en cultuur? LKCA & Kunsten ’92 analyseerden aan de hand van tien aanbevelingen uit het veld, de plannen rondom cultuur in de provinciale... meer »

29-08-2019

Internationaal bibliotheekcongres in 2021 naar...

Rotterdam is voor 2021 gekozen als congresstad voor het grootste wereldwijde bibliotheekevenement. Dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens het World Library and Information Congress (WLIC) in... meer »

Artikel 1 tot 7 van 441