Werken bij de Vereniging van Openbare Bibliotheken

Wij zijn een branchevereniging met als uitgangspunt: De Bibliotheek maakt je rijker!. Onze vereniging heeft als motto: voor, door en met de leden.

Samen met onze leden vormen we het netwerk van openbare bibliotheken. Onze leden werken actief mee door zich, namens de VOB, in besturen van andere organisaties te laten benoemen. Daarnaast werken onze leden actief mee door deel te nemen aan commissies, delegaties, teams en werkgroepen.

We zitten op één van de mooiste plekken in hartje Utrecht, naast de Domtoren. Ons bureau bestaat uit een klein, dynamisch team en daarbuiten een flexibele schil.

Wij zijn op dit moment op zoek naar:

De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) is op zoek naar een:

Secretariaatsmedewerker / secretaresse

Ben jij als ondernemende secretariaatsmedewerker / secretaresse (vanaf nu secretariaatsmedewerker genoemd) op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou per direct voor 24 uur per week.

Wie zoeken wij?

Houd je van het ondersteunende vak? Ben je ondernemend, professioneel, heb je een ontzorgende instelling en gevoel voor humor? Vind je het verder opzetten/vormgeven van het secretariaat een uitdaging? En ben je woonachtig in de regio Utrecht?
Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Samen met je collega-secretaresse ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van het bureausecretariaat en de ondersteuning van het team. Samen gaan jullie het secretariaat verder uitbouwen tot een professioneel en proactief secretariaat. Je verzorgt de ondersteuning aan de bedrijfsprocessen binnen de organisatie en je bewaakt de kwaliteit van de geleverde diensten.

Wat betreft de dagelijkse werkzaamheden verzorg je op proactieve en ondernemende wijze onder andere het plannen en verzorgen van vergaderingen en afspraken, het opstellen van de agenda en het maken van de notulen. Daarnaast houd je je bezig met het organiseren van complexe evenementen van a t/m z, beantwoorden en zelfstandig afhandelen van telefoon (uiteraard verbind je door), licht (financieel) administratieve taken, correspondentie en mailafhandeling (zowel zelfstandig opstellen, afhandelen als redigeren), archiveren, representatieve taken (ontvangen van bezoekers, vervullen rol van gastvrouw bij events), regelen van relatiegeschenken, toezien op schoonmaak en facilitaire werkzaamheden.

Wat breng jij mee?

Je hebt al enige jaren werkervaring in een soortgelijke functie en kan uitstekend samenwerken en op ondernemende en proactieve wijze ondersteuning bieden. Levert op actieve wijze een bijdrage aan een efficiënte en effectieve uitvoering van de werkzaamheden en is zich bewust van het belang hiervan. Houdt van het secretaressevak, zorgt dat de kennis van zowel het vak als de organisatie up-to-date is om zo op accurate en meedenkende wijze te ondersteunen, heeft gevoel voor humor en heeft een sprankelende persoonlijkheid. Heeft geen negen tot vijf mentaliteit en zet een tandje bij in tijden van drukte. Is betrouwbaar en werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Is goed in het delen van succes, immers samen genieten is fijner dan alleen.

Verder heb je een afgeronde mbo- of hbo-opleiding (bij voorkeur havo aangevuld met een secretaresseopleiding), uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift en een uitstekende beheersing Microsoft Office.

Wie is de VOB?

Wij zijn een professionele brancheorganisatie voor openbare bibliotheken, provinciale ondersteuningsinstellingen en branchebedrijven. Jij komt te werken op het bureau van de Vereniging van Openbare Bibliotheken dat bestaat uit een klein, dynamisch team met twaalf collega's en daarnaast een flexibele schil.

Ons kantoor staat in het centrum van Utrecht. Goed bereikbaar met fiets, te voet en/of openbaar vervoer, niet met de auto.

Meer weten over de VOB? Kijk op de debibliotheken.nl.

Wat bieden wij?

We bieden je een jaarcontract aan, met een marktconform salaris (schaal 7 cao Openbare Bibliotheken, max. € 2.966,- bruto o.b.v. 36 uur) en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Na dat jaar kijken we samen naar de mogelijkheden.

Herken jij jezelf in het profiel? Stuur vóór 15 mei een korte brief met motivatie en je cv naar Wilma Meerwijk via meerwijk@spam-preventiondebibliotheken.nl o.v.v. 'Motivatie en cv voor secretariaatsmedewerker VOB'. Je mag de brief richten aan Arthur Schellekens, onze directeur.
Uiteraard roepen we zowel mannen als vrouwen op om op deze vacature te reageren.

Heb je nog vragen? Stel deze aan Toon Kets via 030-30 70 309 of mail kets@spam-preventiondebibliotheken.nl.

Meer weten? Kijk op onze website debibliotheken.nl.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Leden commissie ict

De commissie ict binnen de Vereniging van Openbare Bibliotheken, houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van informatisering binnen de branche, zoals daar zijn het voorgenomen collectieve landelijke ict-systeem, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Nationale Bibliotheekpas en ontwikkelingen op de markt van ict-leveranciers.

Bekijk voor meer informatie het profiel. Reageren kan tot uiterlijk 15 mei 2018.

Leden commissie werkgeverszaken

De commissie werkgeverszaken adviseert het bestuur en de werkgeversdelegatie in het Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken (COAOB) over vraagstukken op het gebied van werkgeverszaken, arbeidsvoorwaarden en arbeidsmarktbeleid binnen de branche, zoals bijvoorbeeld de hoofdlijnen voor een gezamenlijk te bouwen cao voor bibliotheken en kunsteducatie, de implementatie van een nieuw functiewaarderingssysteem, strategische personeelsplanning en het imago van de bibliotheek als werkgever in een krappere arbeidsmarkt, actuele thema’s op genoemde terreinen.

Bekijk voor meer informatie het profiel. De werving loopt tot uiterlijk 15 mei 2018.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 19 april 2018