Werken bij de Vereniging van Openbare Bibliotheken

Wij zijn een branchevereniging met als uitgangspunt: De Bibliotheek maakt je rijker!. Onze vereniging heeft als motto: voor, door en met onze leden.

Samen met onze leden vormen we het netwerk van openbare bibliotheken. Onze leden werken actief mee door zich, namens de VOB, in besturen van andere organisaties te laten benoemen. Daarnaast werken onze leden actief mee door deel te nemen aan commissies, delegaties, teams en werkgroepen.

We zitten op één van de mooiste plekken in hartje Utrecht, naast de Domtoren. Ons bureau bestaat uit een klein, dynamisch team en daarbuiten een flexibele schil.

Wij zijn op dit moment op zoek naar:

FOBID Juridische Commissie zoekt nieuw lid

Wij zijn op zoek naar een nieuw lid voor de FOBID Juridische Commissie (FJC), een vaste commissie van FOBID Netherlands Library Forum.

De FOBID Juridische Commissie houdt zich bezig met juridische aspecten die van belang zijn voor bibliotheken, informatie- en documentatiecentra. Op dit gebied initieert de commissie (inter)nationale acties en reacties. De FJC heeft geregeld overleg met de ministeries van OCW en Justitie, maar laat ook haar geluid horen in Europa.

De belangrijkste thema's van de FJC op dit moment zijn:

• Auteursrecht

Auteursrecht speelt een grote rol in de praktijk van bibliotheken en informatiecentra, zeker ook in de digitale wereld. Aan de orde komen onder meer IBL, de Auteurswet en de gevolgen voor zaken als digitale knipselkranten en de archiefkopie.

• Privacy-aspecten

Nieuwe wetgeving kan leiden tot inbreuk op de privacy wanneer bibliotheken en informatiecentra gevraagd wordt om inzage in de gegevens van klanten en gebruikers.

• Andere juridische aspecten

Ook van belang voor de informatiesector zijn de ontwikkelingen rond het databankenrecht, de evaluatie databankenrichtlijn, licenties, hergebruik overheidsdocumentatie, digital rights management, de dienstenrichtlijn en co-regulering.

Wie zoeken we?

Een lid van de FOBID Juridische Commissie:

• is directeur/bestuurder van een lid-organisatie van de VOB;
  • heeft bijzondere belangstelling voor juridische aangelegenheden zoals privacywetgeving;
  • volgt de ontwikkelingen rond auteursrecht en privacy;
  • heeft strategisch inzicht;
  • denkt in branchebelang;
  • is bereid de VOB te vertegenwoordigen op bijeenkomsten inzake bovengenoemde thema’s.
Belangstelling?

Stuur dan jouw motivatie en cv naar vereniging@spam-preventiondebibliotheken.nl o.v.v. 'Lid FOBID Juridische Commissie'.

Wij zoeken bestuursleden

De Vereniging van Openbare Bibliotheken zoekt twee nieuwe bestuursleden.

We hebben op 15 juli een uitgebreide ledenmailing met profielschets verzonden naar de directies van aangesloten organisaties. Graag geeft ons bestuur alle leden de kans om zich kandidaat te stellen.

Ben jij ons nieuwe bestuurslid?

Mocht je als bestuurslid een bijdrage willen leveren aan de vereniging, dan nodigen we je van harte uit dit kenbaar te maken. Vrouwen worden hierbij nadrukkelijk uitgenodigd. Zie je jezelf niet als bestuurslid, maar ken je mensen in je omgeving die je dat wél ziet doen, roep deze dan op zich kandidaat te stellen.

Stuur dan je motivatie en cv vóór 20 november 2019 naar schellekens@spam-preventiondebibliotheken.nl o.v.v. 'Kandidaatstelling VOB-bestuur'.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 16 oktober 2019