Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee

De vereniging is zelf ook lid van

De VOB is zelf ook lid van een aantal organisaties die opkomen voor de belangen van bibliotheken of op het gebied van werkgeverszaken.

Vertegenwoordiging

Ook neemt de Vereniging van Openbare Bibliotheken plaats in allerlei commissies zoals:

 • MKB commissie auteursrecht
  Fanny Pang (VOB)
 • FC commissie werkgeverszaken
  Christine Oyen (VOB)
 • FC werkgroep ledenvoordeel
  Chris de Kruyf (VOB)
 • Stuurgroep Gemeenschappelijke Informatie Infrastructuur GII
  Ton van Vlimmeren (Bibliotheek Utrecht)
 • FOBID Juridische Commissie
  Charles Noordam (Bibliotheek Den Haag) - voorzitter
  Erna Winters (Bibliotheek Kennemerwaard, Alkmaar)

MKB Nederland

Logo MKB Nederland

De Koninklijke Vereniging MKB-Nederland is opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland. Ondernemers bepalen onze koers, zij zijn de stem van ruim 170.000 leden.

Federatie Werkgeversverenigingen Cultuur

Logo FC

De Federatie van Werkgeversverenigingen in de Cultuur (FC) is de federatie van branche- en werkgeversverenigingen waarin alle grote Nederlandse brancheorganisaties uit de culturele sector zijn verenigd zoals de VOB.

AWVN

Logo AWVN

AWVN adviseert werkgevers over de HR-strategie, de ontwikkeling van organisatie en medewerkers, en arbeidsvoorwaarden. Bij AWVN vindt u alle denkbare kennis op het gebied van werkgeverschap, human resources en arbeidsmarkt onder hetzelfde dak: er staat een volledig expertisecentrum tot uw beschikking.

De Nederlandse Associatie - DNA

Logo DNA

De Nederlandse Associatie (DNA) is een vereniging van, voor en door verenigingen. We hebben samen een passie voor verenigingen. DNA verenigt brancheverenigingen, beroepsverenigingen, federaties, paritaire organisaties, fondsen en ledenorganisaties. DNA inspireert en zet zich in voor de ontwikkeling van verenigingen en verenigingsprofessionals.

Kunsten '92

Kunsten '92 is dè belangenorganisatie voor de hele kunst-, cultuur- en erfgoedsector, met 390 leden uit alle disciplines. Doel is om met een gezamenlijke stem het maatschappelijke en politieke klimaat voor kunst en cultuur in Nederland te verstevigen.

NOV

Logo NOV

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is de netwerk- en belangenorganisatie voor het vrijwilligerswerk in Nederland. Vereniging NOV treedt op als woordvoerder en lobbyist van het vrijwilligerswerk en is gesprekspartner van politiek en overheid.

Leescoalitie

Logo Leescoalitie

De Leescoalitie is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, de Koninklijke Bibliotheek, de Vereniging van Openbare Bibliotheken en het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum.

EBLIDA

Het European Bureau of Library, Information and Documentation Associations (EBLIDA) is een onafhankelijke koepelorganisatie voor bibliotheken, informatie-, documentatie- en archief-organisaties en instituten binnen Europa.

IFLA

Logo IFLA

De International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) is de internationale organisatie die de bibliotheekverenigingen en informatie instellingen bijeenbrengt. IFLA zet zich in als de wereldwijde stem van de bibliotheek- en informatiesector.

Copyright for Creativity

Logo C4C

Copyright for Creativity - a Declaration for Europe, embodies a new approach to European copyright - an approach where everyone benefits, innovation is fostered, creativity is incentivised and rewarded, and access to the fruits of the European creative spirit is improved for all Europeans.

FOBID

Logo FOBID

FOBID Netherlands Library Forum is het nationale samenwerkingsverband en overlegforum van de landelijke bibliotheekorganisaties KNVI, Koninklijke Bibliotheek, Samenwerkingsverband Hogeschoolbibliotheken (SHB), UKB - het samenwerkingsverband van de dertien Nederlandse universiteitsbibliotheken en de VOB.

Click here to tip a friend about this page!Printen
Laatst bijgewerkt op: 25 juni 2019